Piloți militari din Federația Rusă și Serbia au început desfășurarea exercițiului tactic de zbor comun “Bars-2021”

1

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 11.10.2021, în Serbia, a început exercițiul tactic de zbor cu numele de cod Bars-2021, cu participarea unor piloți militari din cele două țări.

Activitățile de pregătire pentru luptă vor fi efectuate de echipaje mixte din cele două armate, pe avioane de vânătoare MiG-29 și elicoptere Mi-8 și Mi-35. În total, vor fi întrebuințate aproximativ 10 unități de tehnică de aviație aparținând Forțelor Aeriene și Trupelor de Apărare Antiaeriană ale Serbiei, aflate pe aerodromurile Batainitsa și Ladzhevtsi.

Pe timpul exercițiului, personalul navigant din Rusia și Serbia va desfășura activități de manevrare a tehnicii și de ducere a luptei aeriene în compunerea celulelor (două aeronave), precum și de distrugere a țintelor cu viteză mică cu ajutorul avioanelor de vânătoare de tip MiG-29. În același timp, elicoptere Mi-8 și Mi-35 vor îndeplini misiuni potrivit destinației, între care debarcarea desantului aerian tactic sau evacuarea persoanelor aflate în pericol.

Pentru o interacțiune eficientă în cadrul echipajelor mixte, piloții ruși au studiat anterior terminologia și frazeologia de aviație întrebuințate în comunicațiile radio în limba sârbă.

Exercițiul tactic de zbor Bars-2021 se desfășoară în conformitate cu Planul de cooperare militară internațională și va dura până pe 16 octombrie.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s