Nave de luptă ale Flotei ruse din Marea Neagră desfășoară exerciții comune cu Aviația Regiunii Militare Sud

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 21.10.2021, că grupări navale aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) și escadrile de aviație ale armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană desfășoară activități de organizare a cooperării în acvatoriul Mării Negre, în timpul exercițiilor planificate ca parte a verificării de control a nivelului de pregătire al trupelor.

Pe parcursul exercițiilor, echipajele navelor cooperează cu aviația în sistemul de cercetare și atac pentru apărarea unor obiective importante ale infrastructurii de coastă din Peninsula Crimeea, precum și pentru contracararea grupărilor navale ale adversarului convențional.

În diverse etape ale exercițiilor, forțele din cadrul aviației și flotei acționează alternativ în poziții de “amic” și “inamic”, asigurând astfel principiul “cu dublă partidă” al îndeplinirii misiunilor de instrucție și luptă. În același timp, în acest fel comandanții pot să adopte decizii nestandardizate și în afara șabloanelor.

Exercițiile comune ale echipajelor navelor și aviației se desfășoară potrivit planului general implementat în timpul verificării de control a forțelor pentru anul de instrucție 2021, sub conducerea comandantului Trupelor Regiunii Militare Sud, general de armată Aleksandr Dvornikov.

În total, la exerciții participă aproximativ 8.000 de militari și aproape 350 de unități de armament și tehnică militară din compunera armatelor de arme întrunite, armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană, marilor unități și unități militare cu subordonare centrală, FRMN și Flotilei din Marea Caspică. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, în cadrul verificării de control asupra nivelului de pregătire al trupelor din Regiunea Militară Sud, în Marea Neagră se află aproximativ 40 de nave de luptă și auxiliare, iar în Marea Caspică aproximativ 20 de nave. Între acestea se află un număr important de platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr.

De asemenea, peste 100 de avioane și câteva zeci de elicoptere ale Regiunii Militare Sud au fost redislocate pe aerodromuri operative și sunt implicate în activități de pregătire pentru luptă.

În paralel cu cei 8.000 de militari ai Regiunii Militare Sud implicați în exerciții în 25 de poligoane, aproximativ 5.000 de parașutiști ai Diviziei 7 Desant-AsaltNovorossiysk din cadrul Trupelor de Desant Aerian au fost alertați și participă la activități de pregătire în Peninsula Crimeea, în Ținutul Krasnodar și Ținutul Stavropol.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s