Ministrul german al apărării: NATO trebuie să-i demonstreze Rusiei că este gata să întrebuințeze armele

foto

În cadrul unui interviu acordat postului de radio Deutschlandfunk, ministrul german al apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, a declarat, pe 22.10.2021, că NATO trebuie să reacționeze mai hotărât la acțiunile agresive ale Rusiei, care vizează destabilizarea situației din Europa. În opinia sa, NATO trebuie să-i demonstreze Rusiei că este gata să întrebuințeze armele.

Ministrul german al apărării a acuzat Rusia de acțiuni agresive în Marea Neagră și în Marea Baltică. Acestea se manifestă prin încălcarea sistematică a spațiilor aeriene ale statelor membre NATO, executarea de atacuri cibernetice sau implicarea în criza migrației de la granița Republicii Belarus cu statele membre UE.

După cum a declarat Annegret Kramp-Karrenbauer, NATO trebuie să reacționeze mai hotărât la acțiunile de acest fel ale Rusiei, să adopte o politică mai dură față de Moscova și să transmită Kremlinului că Alianța este gata să folosească armele. Ministrul a subliniat că nimeni nu ar trebui nici măcar să se gândească la un posibil atac asupra partenerilor NATO din Marea Neagră și Marea Baltică.

“Este necesar să demonstrăm conducerii de la Moscova faptul că, până la urmă, suntem pregătiți să folosim armele dacă este nevoie”, a spus Annegret Kramp-Karrenbauer la Deutschlandfunk.

Potrivit topwar.ru, anterior, la Bruxelles s-a anunțat că s-a convenit asupra unui pachet de măsuri politice și militare, ca răspuns la amenințarea crescândă venită din partea Rusiei. În prima zi a recentului summit al NATO, a fost aprobat un nou plan de întărire a Alianței, care va fi aplicat în cazul unui atac al Rusiei din mai multe direcții simultan. Pe scurt, acesta prevede că NATO se va pregăti să respingă agresiunile Rusiei din Marea Baltică, Marea Neagră sau din spațiul cosmic, cu ajutorul hackerilor, dar și prin întrebuințarea armelor nucleare. 

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s