Două bombardiere strategice rusești de tip Tu-160 au zburat deasupra Mării Barents și Mării Norvegiei

1

Ministerul rus al Apărării a informat că, pe 27.10.2021, două bombardiere strategice de tip Tu-160 au efectuat un zbor cu durata de aproximativ opt ore deasupra acvatoriilor Mării Barents și Mării Norvegiei.

“Două bombardiere strategice de tip Tu-160 aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune au efectuat un zbor planificat în spațiile aeriene situate deasupra apelor neutre ale Mării Barents și Mării Norvegiei”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agențiile Interfax și Tass.

Potrivit precizărilor reprezentanților Ministerului rus al Apărării, bombardierele strategice au fost însoțite de avioane de vânătoare MiG-31 ale armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană a Flotei de Nord. Zborul a durat aproximativ opt ore.

“Pe anumite porțiuni ale traiectului de zbor, bombardierele strategice rusești au fost escortate de avioane de vânătoare F-16 ale Forțelor Aeriene ale Norvegiei”, au adăugat reprezentanții ministerului.

La Ministerul rus al Apărării s-a anunțat că echipajele Aviației cu rază lungă de acțiune desfășoară în mod regulat zboruri deasupra apelor neutre ale Oceanului Arctic, Oceanului Atlantic de Nord, Mării Negre, Mării Baltice, precum și Oceanului Pacific. “Toate zborurile avioanelor din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse se desfășoară în conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian”, au concluzionat reprezentanții ministerului. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video referitor la misiunea îndeplinită de cele două bombardiere strategice Tu-160, care poate fi vizualizat aici.

Din analiza materialului rezultă că aeronavele participante la misiune au fost Vasily Reshetnikov (număr de bord 02 roșu, număr de înregistrare RF-94102) și Vasily Seniko (număr de bord 11 roșu, număr de înregistrare RF-94114).

Bombardierele au decolat de pe aerodromul Engels din Regiunea Saratov și au revenit pe acesta la finalizarea misiunii. Trebuie precizat faptul că aeronavele au aterizat pe timp de noapte.

Cele două avioane aparțin Regimentului 121 Aviație de Bombardament din cadrul Diviziei 22 Aviație de Bombardament – Engels a Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

În ultimele zile, Aviația Strategică din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a planificat și desfășurat mai multe misiuni de patrulare aeriană, cu toate tipurile de bombardiere din dotare.

Mai întâi, pe 22 octombrie, două bombardiere strategice de tip Tu-95MS au zburat deasupra apelor neutre ale Mării Chukotska, Mării Bering și Mării Okhotsk. Acestea au decolat de pe aerodromul Tiksi și au aterizat pe aerodromul de dislocare permanentă Seryshevo-2 din Ukrainka.

Ulterior, pe 26.10.2021, două bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 au efectuat un zbor planificat deasupra Mării Negre. Acestea au decolat de pe aerodromul Shaykovka și au parcurs aproximativ 4.500 de kilometri.

Probabil, toate aceste zboruri sunt legate de prezența în Europa a patru bombardiere strategice americane de tip B-1B Lancer, care au îndeplinit mai multe misiuni în Regiunea Mării Baltice și în Regiunea Mării Negre.

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, la misiune a participat și un avion AWACS de tip A-50, cu numărul de bord 49 roșu.

1
Surse: militarynews.ru, tass.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s