Fregata Amiral Grigorovici a FRMN a început deplasarea către Marea Mediterană

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 28.10.2021, fregata Amiral Grigorovici a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a început tranzitarea Strâmtorii Bosfor, în direcția Mării Mediterane.

După cum au nunțat reprezentanții militari ruși, fregata efectuează transferul planificat din Marea Neagră în zona maritimă îndepărtată.

Anterior, echipajul fregatei Amiral Grigorovici, în cadrul unui exercițiu comun al navelor FRMN și complexelor de rachete de coastă, a distrus ținte aeriene, prin întrebuințarea complexului de rachete antiaeriene Shtil. Rachetele-țintă au fost lansate de echipaje de luptă ale complexelor de rachete de coastă Utes și Bal.

În Marea Mediterană, fregata Amiral Grigorovici va intra în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse, înlocuind astfel fregata Amiral Essen, care îndeplinește misiuni speciale în regiune începând din luna august. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Până în prezent, sursele locale turcești de pe Twitter nu au confirmat trecerea fregatei prin Strâmtoarea Bosfor. Probabil, acest lucru se va întâmpla în orele următoare.

Fregata Amiral Grigorovici aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol din cadrul FRMN, fiind una din cele trei nave Proiect 11356 introduse în dotarea flotei în ultimii ani. Navele sunt dotate cu complexe de rachete de croazieră de tip Kalibr și se rotesc la conducerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană, de regulă, la un interval de aproximativ trei luni.

Ultima misiune a fregatei Amiral Grigorovici în Marea Mediterană a fost efectuată în prima parte a acestui an. Astfel, nava a revenit în Marea Neagră pe 08 mai, după ce a petrecut 135 de zile în zona maritimă îndepărtată.

Update: Trecerea fregatei prin Strâmtoarea Bosfor a fost confirmată și de sursele locale turcești de pe Twitter, care au publicat fotografii cu aceasta.

1

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s