Mijloace de apărare antiaeriană din trei Regiuni Militare ale Rusiei au desfășurat exerciții în Regiunea Astrakhan

1

Ministerul rus al Apărării a informat că, pe 28.10.2021, în Regiunea Astrakhan, s-a desfășurat un exercițiu de amploare cu participarea a cinci mari unități de apărare antiaeriană. Acesta a inclus trageri de luptă intense cu complexe de rachete antiaeriene de tip S-300V, Buk-M3 și Tor-M.

După cum au precizat reprezentanții ministerului, “în cadrul manevrelor, subunități de rachete antiaeriene din Regiunile Militare Sud, Vest și Est au respins un atac masiv cu rachete balistice și de croazieră, avioane și drone ale adversarului convențional”.

La exercițiu au participat peste 1.000 de militari, precum și aproximativ 300 de unități de armamente și tehnică militară.

Prima linie a apărării antiaeriene eșalonate a fost asigurată de sistemele cu rază lungă de acțiune S-300V4, care au respins loviturile cu rachete aerobalistice. În a doua linie s-au aflat complexele cu rază medie de acțiune de tip Buk-M3 și divizioanele de complexe cu rază scurtă de acțiune Tor-M2.

Pentru limita apropiată au fost întrebuințate mașinile de luptă Taifun-PVO, ale căror echipaje au folosit complexele portabile de rachete antiaeriene Verba, asigurând interceptarea adversarului la distanțe de până la șase kilometri și altitudini de până la 3,5 kilometri.

Anterior, tot pe 28 octombrie, surse din cadrul Ministerului rus al Apărării au declarat pentru cotidianul Izvestia că unitățile Regiunii Militare Sud vor primi noi complexe portabile de rachete antiaeriene Verba. Acestea au precizat că, în vara acestui an, primele 50 de complete de apărare antiaeriană de acest tip au fost introduse în dotarea marii unități de infanterie moto din Ținutul Stavropol.

Pe 07 iunie, complexe de rachete Buk-M3 au fost supuse unui control privind distrugerea de ținte navale în Crimeea. În timpul exercițiului, forțele de apărare antiaeriană au respins un atac aerian masiv dinspre mare. Complexele Buk-M3 au distrus ținte care simulau zboruri ale dronelor și rachetelor de croazieră deasupra mării.

Buk-M3 este cel mai modern sistem de apărare antiaeriană cu rază medie de acțiune, care nu are omologi în străinătate în ceea ce privește caracteristicile sale. Datorită radarelor și munițiilor moderne, raza de acțiune a complexului modernizat a crescut de la 40 la 70 de kilometri, iar altitudinea de distrugere a țintelor la 35 de kilometri.

Sistemul Tor-M2 are un complet de luptă format din 16 rachete antiaeriene dirijate și poate să lovească, simultan, până la patru ținte diferite, la altitudini de până la 10 kilometri. Acesta este potrivit pentru lupta împotriva rachetelor de croazieră, care, de regulă, ating ținta la altitudini foarte mici, urmând relieful terenului. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu lansările de rachete antiaeriene. Acesta poate fi vizualizat aici.

Sursa: iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s