Activități intense ale avioanelor americane deasupra Mării Negre. Cel puțin cinci aeronave s-au aflat în regiune

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Sursele de monitorizare a aviației de pe Twitter au informat că, pe 09.11.2021, mai multe avioane americane aparținând Forțelor Navale și Forțelor Aeriene au îndeplinit misiuni specifice deasupra Mării Negre. În regiune s-au aflat un avion de cercetare radioelectronică RC-135W, un avion de patrulare antisubmarin P-8A, un avion de conducere E-8C și două avioane-cisternă KC-135R.

2

Avionul de cercetare radioelectronică Boeing RC-135W Rivet Joint aparținând Forțelor Aeriene ale SUA a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Aeronava, cu numărul de bord 62-4126 și indicativul radio ELIA21, a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.900 de metri, cu o viteză de circa 700 de kilometri pe oră.

3

Avionul american a îndeplinit misiuni de tip ISR (IntelligenceSurveillanceReconnaissance), efectuând mai multe treceri de-a lungul litoralului Ținutului Krasnodar, la sud de Strâmtoarea Kerci, precum și la sud-est și sud-vest de Peninsula Crimeea.

Trebuie remarcat faptul că, pe 08 noiembrie, aceeași aeronavă a efectuat un zbor aproape similar în Marea Neagră, întrebuințând indicativul radio ELIA11.

Avionul de conducere în luptă și indicare a țintelor Boeing E-8C Joint STARS din cadrul Forțelor Aeriene ale SUA a decolat de la Baza Aeriană Ramstein din Germania. Aeronava, cu numărul de bord 01-2005 și indicativul radio REDEYE8, a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul României. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.600 de metri, cu o viteză de circa 850 de kilometri pe oră.

5

Avionul a îndeplinit misiuni specifice, efectuând mai multe treceri deasupra unui raion maritim situat la vest de Soci.

Avionul de patrulare antisubmarin Boeing P-8A Poseidon aparținând Forțelor Navale ale SUA a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula Sicilia din Italia. Aeronava a îndeplinit misiuni specifice la vest de litoralul Georgiei.

p8

Probabil, cele trei aeronave menționate mai sus au desfășurat activități potrivit destinației, în sprijinul navelor americane aflate în acvatoriul Mării Negre.

În aceste zile, în regiune se află trei nave din cadrul Forțelor Navale ale SUA. Este vorba despre distrugătorul USS Porter, nava de comandament USS Mount Whitney și petrolierul USNS John Lenthall.

După cum a anunțat Ambasada americană la Tbilisi, pe 08 noiembrie, USS Mount Whitney și USS Porter au intrat în portul Poti din Georgia.

Anterior, cele două nave au desfășurat activități de pregătire pentru luptă cu fregata BGS Gordi din cadrul Forțelor Navale ale Bulgariei și cu fregata turcească TCG Yavuz.

Tot pe 09 noiembrie, deasupra Mării Negre s-au aflat și două avioane-cisternă Boeing KC-135R Stratotanker din cadrul Forțelor Aeriene americane. Aeronavele, cu numerele de înregistrare 61-0315 și 62-3540, au decolat de la Baza Aeriană Mildenhall din Marea Britanie. Acestea au ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul României. Primul avion a întrebuințat indicativul radio LAGR689.

4

Avioanele-cisternă au asigurat realimentarea în aer a aeronavelor americane aflate deasupra acvatoriului Mării Negre.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s