Rusia acuză SUA că formează grupări militare multinaționale în proximitatea frontierelor rusești

foto

Reprezentanții Ministerului rus al Apărării au acuzat, pe 09.11.2021, faptul că SUA formează grupări multinaționale de Forțe Armate în imediata vecinătate a frontierelor Federației Ruse.

Aceștia au precizat că, în prezent, în acvatoriul Mării Negre se află distrugătorul purtător de rachete dirijate Porter, nava de conducere Mount Whitney și petrolierul John Lenthall din cadrul Forțelor Navale ale SUA. De asemenea, în urmă cu câteva zile, două bombardiere de tip B-1B aparținând Forțelor Aeriene americane au survolat Marea Neagră, apropiindu-se la aproximativ 100 de kilometri de frontiera Federației Ruse. Potrivit departamentului militar rus, este vorba despre acțiuni neprogramate ale SUA, care încearcă să formeze grupări multinaționale de Forțe Armate în proximitatea frontierelor Rusiei.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a informat că navele Marinei americane au sosit în regiune pentru a participa la exercițiile multinaționale desfășurate în Regiunea Mării Negre sub conducerea Comandamentului Întrunit al Forțelor Armate ale SUA din Europa.

Reprezentanții militari ruși au declarat că astfel de acțiuni reprezintă un factor de destabilizare în regiune. În opiniile acestora, unul dintre obiectivele vizate de partea americană în zonă se referă la dezvoltarea militară a teritoriului Ucrainei. Ținând cont de faptul că la exerciții, pe lângă Forțele Navale, este planificată și participarea aeronavelor strategice, tactice și de patrulare, precum și a unor contingente din  cadrul Forțelor Armate ale Georgiei, Bulgariei, României, Ucrainei și Turciei, se poate aprecia că se studiază un presupus teatru al acțiunilor militare, pentru cazul în care Ucraina se pregătește să rezolve prin forță problemele din sud-estul țării.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că Forțele Armate ale Federației Ruse monitorizează și supraveghează permanent situația din regiune. Flota rusă din Marea Neagră implementează un set de măsuri pentru controlul acțiunilor desfășurate de navele americane în acvatoriul Mării Negre. 

Surse: militarynews.ru, tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s