O grupare navală a Flotei ruse din Marea Neagră a sosit în Algeria pentru participarea la exerciții comune

1

Șeful Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), căpitan rang II Aleksei Rulev, a anunțat că, pe 13.11.2021, o grupare navală a flotei, formată din fregata Amiral Grigorovici, nava de patrulare Dmitry Rogachev și remorcherul de salvare SB-742, care îndeplinește misiuni în cadrul Grupării navale operative din Marea Mediterană, a sosit în portul Alger.

Navele rusești vor participa la exercițiul Manevre militare navale comune – 2021, care va fi executat împreună cu nave aparținând Forțelor Navale ale Algeriei și va dura până pe 20 noiembrie.

Pe parcursul fazei de coastă, echipajele navelor ruse și algeriene vor desfășura exerciții de comunicații, antrenamente ale echipelor de inspecție, demonstrații privind lupta pentru vitalitatea navelor și o conferință comună înaintea începerii fazei pe mare.

Forțele Navale ale Algeriei vor fi reprezentate la exercițiu de fregata Harrad cu un elicopter la bord, nava de instrucție La Summam, nava de salvare El Munjid, un avion de patrulare și un elicopter de căutare-salvare.

În conformitate cu protocolul convenit între părți, exercițiul va fi condus de un reprezentant al Forțelor Navale ale Algeriei, respectiv comandantul Regiunii Centrale, contraamiral Qaid Nordin. Șef al exercițiului din partea rusă a fost desemnat comandantul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN, contramiral Viktor Kochemazov.

Scopul exercițiului constă în desfășurarea se acțiuni comune ale Forțelor Navale din cele două țări în vederea consolidării securității din regiune. Obiectivele principale ale acestuia vizează dezvoltarea cooperării dintre Rusia și Algeria în domeniul militar, realizarea unui schimb de experiență între reprezentanții celor două flote în timpul îndeplinirii de misiuni specifice, planificarea și coordonarea activităților comune de pregătire militară navală.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s