Vladimir Putin a numit exercițiile americane desfășurate în Marea Neagră drept “o provocare serioasă”

1

În cadrul unui interviu acordat realizatorului emisiunii “Moscova. Kremlin. Putin” de la postul de televiziune Rusia 24, Pavel Zarubin, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat, pe 13.11.2021, că NATO întrebuințează Aviația Strategică în timpul exercițiilor neplanificate din Marea Neagră, ceea de reprezintă o provocare serioasă pentru Federația Rusă.

“În prezent, SUA și aliații săi din cadrul NATO desfășoară exerciții neplanificate – și vreau să subliniez acest lucru: neplanificate – în acvatoriul Mării Negre. În plus, nu doar că s-a format o forță navală destul de puternică, dar la aceste exerciții este folosită și aviația, inclusiv Aviația Strategică”, a precizat Putin.

Liderul rus a atras atenția asupra faptului că armamentele cu care sunt dotate mijloacele NATO reprezintă o provocare pentru Federația Rusă.

“Cert este că acestea au la bord armamente strategice, ceea ce reprezintă o provocare serioasă pentru noi”, a spus șeful statului rus. El a menționat că, Ministerul rus al Apărării a propus, ca răspuns la acțiunile Alinație, să organizeze propriile exerciții neplanificate, în același acvatoriu. Cu toate acestea, s-a decis să se limiteze la escortarea navelor și avioanelor. “Trebuie să spun că reprezentanții Ministerului Apărării au propus să organizăm și noi exerciții neplanificate în aceeași zonă de apă. Dar, eu cred că acest lucru nu este recomandat și nu este nevoie să escaladăm în continuare situația de acolo”, a concluzionat Vladimir Putin.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul rus al Apărării, începând din 30 octombrie, în acvatoriul Mării Negre se află distrugătorul purtător de rachete dirijate Porter din cadrul Forțelor Navale ale SUA. În săptămâna următoare, pe 03 noiembrie, în Marea Neagră a intrat și petrolierul american John Lenthall, iar pe 04 noiembrie nava de comandament Mount Whitney a Flotei a șasea operative.

În cadrul recentei reuniuni a consiliului ruso-francez în format 2+2, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a spus că NATO continuă să-și intensifice prezența militară în apropierea frontierelor Federației Ruse.

Surse: militarynews.ru, ria.ru, tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s