Rusia a dislocat în Regiunea Kaliningrad noi rachete antiaeriene cu rază lungă de acțiune

foto

Potrivit topcor.ru, în Occident se vorbește din nou despre întărirea trupelor rusești, inclusiv în Regiunea Kaliningrad. Astfel, în ultimele zile, mai mulți analiști din statele membre NATO au discutat pe rețelele de socializare despre completarea sistemelor rusești de apărare antiaeriană cu cele mai noi rachete cu rază lungă de acțiune.

După cum au anunțat sursele occidentale, Rusia a consolidat apărarea antiaeriană a Regiunii Kaliningrad prin dislocarea de instalații de lansare cu noi rachete antiaeriene. Astfel, un divizion de apărare antiaeriană dotat cu complexe S-400 din cadrul Regimentului 183 Rachete Antiaeriene a primit în dotare două instalații de lansare de tip 51P6A, cu rachete dirijate de interceptare dincolo de linia orizontului de tip 40N6. Acestea pot lovi ținte aeriene la distanțe de până la 400 de kilometri. O imagine prin satelit a fost postată drept dovadă a prezenței noilor rachete în regiune.

1

Regimentului 183 Rachete Antiaeriene face parte din Divizia 44 Apărare Antiaeriană aparținând marii unități operative a Trupelor de Coastă a Flotei ruse din Marea Baltică. În compunerea diviziei se mai află Regimentul 1545 Rachete Antiaeriene și Regimentul 81 Radiotehnic.

Potrivit unor date publice, în anul 2019, Rusia avea dislocate în Regiunea Kaliningrad șase divizioane de rachete antiaeriene S-400 și două divizioane de rachete S-300PS. În același timp, nu se cunoaște numărul de sisteme de rachete antiaeriene prezente în regiune dar nedislocate.

Pe lângă trupele din Regiunea Kaliningrad, noile instalații de lansare au fost livrate și în Regiunea Militară Centru. Regimentul 568 Rachete Antiaeriene (UM 28042 din Samara) a primit o instalație de lansare 51P6A. Regimentul face parte din Divizia 76 Apărare Antiaeriană a Armatei 14 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană. 

2

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, întărirea apărării antiaeriene ruse din Regiunea Kaliningrad este legată de intensificarea prezenței în Regiunea Mării Baltice a avioanelor strategice și de cercetare ale SUA și NATO.

Trebuie precizat faptul că acestea se află între țintele principale vizate de sistemele de rachete antiaeriene de tip S-400. Rachetele complexelor de acest tip pot lovi bombardiere strategice (B-1, FB-111 și B-52H), avioane de cercetare (Lockheed U-2), avioane de război electronic (EF-111A și EA-6), avioane radar (E-3A și E-2C), avioane tactice (F-15, F-16, F-35 și F-22), precum și bombardiere stealth (B-2 și F-117A).

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s