Nava americană Mount Whitney a ieșit din Marea Neagră. Urmează distrugătorul USS Porter

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Sursele locale turcești de pe Twitter au informat că, pe 15.11.2021, nava amiral a Flotei a șasea operative din cadrul Forțelor Navale ale SUA, Mount Whitney, a tranzitat Strâmtoarea Bosfor, în direcția Mării Mediterane.

Nava de conducere americană a ieșit astfel din Marea Neagră, după o perioadă de 11 zile petrecute în regiune. Aceasta a intrat în acvatoriul Mării Negre pe 04 noiembrie.

1

Pe timpul șederii în zonă, nava a participat, împreună cu distrugătorul american Porter, la operațiuni navale comune cu aliații și partenerii NATO. După exerciții comune cu nave aparținând Forțelor Navale ale Bulgariei și Turciei, cele două nave ale SUA au făcut o escală în portul Batumi din Georgia. Ulterior, au fost desfășurate exerciții cu nave din România și Ucraina și a fost efectuată o vizită în portul Constanța.

La bordul navei de comandament USS Mount Whitney se află reprezentanți ai Flotei a șasea și ai forțelor NATO, care asigură conducerea operațiunilor navale aflate în curs de desfășurare în Marea Neagră și în Marea Mediterană.

După cum au informat anterior reprezentanții Ministerului rus al Apărării, pe 16 noiembrie este planificată ieșirea din Marea Neagră și a distrugătorului purtător de rachete Porter, aflat în regiune din 30 octombrie.

Prima navă americană care a părăsit Marea Neagră a fost petrolierul USS John Lenthall, care a traversat Strâmtoarea Bosfor pe 14 noiembrie.

Probabil, după plecarea navelor americane din zonă, situația de securitate din Marea Neagră va reveni la normal, după o perioadă de aproximativ două săptămâni în care tensiunile dintre Rusia și NATO au atins cote maxime.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s