Primul sistem de apărare antirachetă la nivel strategic S-550 va fi livrat trupelor ruse în anul 2025

foto 550

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 15.11.2021, citând surse din cadrul salonului internațional Dubai Airshow – 2021, că primul sistem de apărare antirachetă la nivel strategic S-550 va fi introdus în dotarea Forțelor Armate ale Federației Ruse în anul 2025.

S-550 a fost deja creat în hardware. Acesta este un sistem de apărare antirachetă la nivel strategic. Primul sistem S-550 va fi livrat Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse în anul 2025. Livrarea sa este prevăzută în cadrul actualului program pentru înzestrare până în anul 2027”, a menționat sursa, comentând o declarație recentă a ministrului rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu.

Potrivit precizărilor acesteia, inițial este planificată livrarea unui complet de nivel brigadă de complexe S-550.

“Sistemul de apărare antirachetă S-550 va utiliza o instalație de lansare mobilă, cu o rachetă hipersonică. Deocamdată, nu se are în vedere și crearea unei versiuni navale a sistemului”, a concluzionat sursa.

Pe 09 noiembrie, în cadrul unei consfătuiri desfășurate la Ministerul Apărării, Serghei Șoigu a declarat că, în timpul întâlnirilor de la Soci de la începutul lunii noiembrie cu reprezentanții ministerului și ai Complexului Militar Industrial, președintele rus, Vladimir Putin, a subliniat importanța furnizării pentru Forțele Armate ale Federației Ruse a sistemelor de apărare antiaeriană S-350, S-500 și S-550.

Sistemul de interceptare apropiată S-550 a fost dezvoltat, în perioada 1981-1988, în fosta URSS, de Biroul Central de Proiectare Almaz, ca parte a proiectului unui sistem mobil de apărare antirachetă. Încetarea lucrărilor la acest proiect s-a produs simultan cu închiderea unor dezvoltări sovietice în domeniul armamentelor, ca urmare a încheierii unor acorduri între SUA și URSS. După prăbușirea URSS, rezerva creată ca parte a lucrărilor la proiectul S-550 a fost distrusă. Echipamentele prototipului sistemului au fost demontate după anul 1992.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s