Avioane de cercetare americane au îndeplinit noi misiuni specifice în proximitatea frontierelor rusești din Marea Neagră

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 15.11.2021, avioanele americane de cercetare au continuat să îndeplinească misiuni de tip ISR (IntelligenceSurveillanceReconnaissance) în proximitatea frontierelor Federației Ruse din Marea Neagră. În regiune s-au aflat un avion de cercetare radioelectronică RC-135W și un avion de patrulare antisubmarin P-8A.

În ceea ce privește zborul aeronavei P-8A Poseidon, trebuie precizat faptul că aceasta a fost efectuată, în mod neuzual, pe timp de noapte.

11

Avionul de cercetare radioelectronică Boeing RC-135W Rivet Joint aparținând Forțelor Aeriene ale SUA a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Aeronava, cu numărul de înregistrare 62-4126 și indicativul radio ELIA11, a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 10. 510 de metri, cu o viteză de circa 845 de kilometri pe oră.

2

Aeronava a efectuat mai multe treceri la sud-vest de Ținutul Krasnodar, la sud de Strîmtoarea Kerci, precum și la sud-est și sud-vest de Peninsula Crimeea.

Avionul de patrulare antisubmarin Boeing P-8A Poseidon din cadrul Forțelor navale americane a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula Sicilia (Italia). Aeronava, cu numărul de înregistrare P8-NOREG, a evoluat la o altitudine de aproximativ 8.685 de metri, cu o viteză de circa 700 de kilometri pe oră.

3

Avionul american a efectuat mai multe treceri la sud-vest de Novorossiysk și sud-vest de Sevastopol, apropiindu-se la distanțe foarte mici de frontierele rusești. De exemplu, la Novorossiysk, aeronava s-a apropiat la numai șapte kilometri de apele teritoriale rusești.

Probabil, avioanele de cercetare au îndeplinit misiuni în sprijinul navelor americane aflate din Marea Neagră, cu toate că acestea au început să părăsească regiunea. În prezent, în acvatoriul Mării Negre se mai află doar distrugătorul USS Porter, după ce nava de conducere Mount Whitney a traversat Strâmtoarea Bosfor în dimineața zilei de 15 noiembrie. Ținând cont că pe 16 noiembrie va ieși din Marea Neagră și distrugătorul Porter, este de așteptat ca în perioada următoare zborurile avioanelor de cercetare americane din zonă să scadă în intensitate.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s