Rusia a dezvoltat primul sistem de conducere a roiurilor de drone. Anul viitor va începe testarea acestuia

foto

În cadrul salonului de aviație Dubai Airshow – 2021, directorul general al companiei rusești Kronștadt, Serghei Bogatikov, a declarat, pe 15.11.2021, că testele de uzină ale primului sistem de conducere a roiurilor de drone va începe în anul 2022.

“Am prezentat pentru prima dată acest sistem, în premieră mondială. Anul viitor vom începe testele de uzină ale acestuia”, a precizat Bogatikov, a cărui declarație a fost preluată de agenția de presă rusă Tass.

Potrivit șefului companiei ruse, sunt luate în calcul opțiuni atât pentru utilizarea civilă, cât și pentru întrebuințarea militară a postului de lucru automatizat al operatorului dronelor.

“Sistemul face posibilă reducerea semnificativă a volumului de muncă al operatorilor, datorită tehnologiei care utilizează inteligența artificială”, a spus Bogatikov.

Anterior, directorul general al companiei Kronștadt a declarat pentru agenția Tass că sistemul de conducere a roiurilor de drone prezentat la Dubai Airshow – 2021 permite conducerea a 20 de aparate de zbor fără pilot.

În cadrul ediției de anul acesta a Dubai Airshow, compania Kronștadt a prezentat, pentru prima dată, și o dronă de dimensiuni mari din cadrul complexului de cercetare și atac Orion-E, dotată cu armamente de aviație.

foto 1

Dubai Airshow este una dintre cele mai mari expoziții aerocosmice internaționale și se desfășoară în Emiratele Arabe Unite o dată la doi ani. Rusia participă la aceasta începând din anul 1993.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s