De prin Marea Neagră adunate…

0

Submarinul Stary Oskol al Flotei ruse din Marea Neagră s-a scufundat la o adâncime de peste 240 de metri.

Un avion american de cercetare radioelectronică RC-135W a zburat în proximitatea frontierelor rusești din Marea Neagră.

Flota a șasea operativă a SUA a anunțat încheierea operației navale din Marea Neagră și Marea Mediterană.

1. Echipajul submarinului Stary Oskol al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a îndeplinit misiuni de scufundare la adâncime, într-un poligon maritim din acvatoriul Mării Negre.

1

Submarinul a intrat în imersiune la diferite adâncimi, ajungând până la adâncimea maximă de peste 240 de metri.

La asigurarea activității au participat nava de salvare Kommuna și remorcherul de salvare SB-5 din compunerea FRMN.

2. Un avion american de cercetare radioelectronică de tip RC-135W Rivet Joint a îndeplinit misiuni de tip ISR (IntelligenceSurveillanceReconnaissance) în proximitatea frontierelor Federației Ruse din Marea Neagră.

Aeronava, cu numărul de înregistrare 62-4126 și indicativul radio ELIA41 a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 9. 915 metri, cu o viteză de circa 690 de kilometri pe oră.

2

Avionul a efectuat mai multe treceri la sud-vest de Ținutul Krasnodar, la sud de Strîmtoarea Kerci, precum și la sud-est și sud-vest de Peninsula Crimeea.

3. Într-un mesaj postat pe contul său de Twitter, Comandamentul Flotei a șasea operative din cadrul Forțelor Navale ale SUA a anunțat că nava amiral a flotei, respective nava de conducere USS Mount Whitney (LCC 20) a revenit în punctual de dislocare permanentă din portul italian Gaeta. Astfel, operațiunea navală desfășurată în Marea Neagră și Marea Mediterană a fost încheiată în mod oficial.

3

Pe timpul activităților desfășurate în Marea Neagră, navele americane au vizitat Georgia, România și Turcia. De data aceasta, Ucraina a fost ignorată, iar navele americane nu au intrat în Odesa.

Conducerea operației în Marea Neagră a fost asigurată personal de comandantul Flotei a șasea, viceamiralul Jean Black. La bordul navei amiral a flotei s-au aflat, de asemenea, ofițeri din conducerea flotei și din cadrul Comandamentului forțelor de atac și de sprijin din cadrul Forțelor Navale aliate (STRIKFORNATO). Black a descris acțiunile acestora ca fiind strălucitoare.

Surse: mil.ru, topwar.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s