Două bombardiere strategice rusești de tip Tu-95MS au zburat deasupra Mărilor Chukotka, Bering și Okhotsk

foto

Ministerul rus al Apărării a informat că, pe 19.11.2021, două bombardiere strategice Tu-95MS, capabile să poarte arme nucleare, au efectuat un zbor de 10 ore deasupra apelor neutre ale Mărilor Chukotka, Bering și Okhotsk.

“Două bombardiere Tu-95MS aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune au efectuat un zbor planificat în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre din acvatoriile Mărilor Chukotka, Bering și Okhotsk. Durata zborului a fost de aproximativ 10 ore”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

“Bombardierele strategice au fost escortate de avioane de vânătoare de tip Su-35S din cadrul armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană a Regiunii Militare Est”, au precizat reprezentanții ministerului.

Potrivit acestora, “toate zborurile avioanelor Forțelor Aeocosmice ale Federației Ruse se desfășoară în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian”. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu cadre din timpul zborurilor bombardierelor strategice, care poate fi vizualizat aici.

Din analiza acestuia rezultă faptul că aeronavele participante la misiunea de patrulare au avut numerele de bord 02 roșu (denumirea Mozdok) și 50 roșu (număr de înregistrare RF-94192).

De asemenea, materialul video indică faptul că bombardierele strategice Tu-95MS au fost realimentate în aer de la avioane-cisternă Il-78.

Judecând după geografia zborului indicată în mesajul transmis de Ministerul rus al Apărării, se poate aprecia că bombardierele rusești au trecut, printre altele, în apropierea graniței cu Statele Unite. Probabil, misiunea îndeplinită de avioanele rusești reprezintă o reacție la zboruri similare efectuate recent de bombardiere strategice americane, în apropierea frontierelor Federației Ruse.

Surse: militarynews.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s