Forbes: Rusia așteaptă un premiu la locul prăbușirii avionului de vânătoare britanic de tip F-35

1

Analistul militar britanic David Hambling a scris, într-un articol pentru publicația Forbes, că Rusia așteaptă un premiu la locul prăbușirii avionului de vânătoare britanic de generația a cincea F-35.

Marina Regală a Marii Britanii a confirmat cu ceva timp în urmă prăbușirea în Marea Mediterană a unui avion de vânătoare F-35 Lightning II, care a decolat de pe portavionul Queen Elizabeth.

În opinia lui David Hambling, avionul prăbușit este de mare valoare pentru Rusia și, prin urmare, aceasta ar putea să-și asume riscul de a încerca să ajungă mai întâi la epavă.

“Marea Britanie are posibilități reduse pentru deasfășurarea unor operațiuni în adâncimile Mării Levantine”, a scris autorul pentru Forbes.

David Hambling a informat că, spre deosebire de Marea Britanie, Rusia are la dispoziție echipamente destinate să efectueze operațiuni de extragere a obiectelor mari de pe fundul mării. În special, în urmă cu câțiva ani, armata rusă a primit vehiculul de adâncime AS-40. Lungimea acestuia este de 40 de picioare (12 metri), fiind capabil să se andocheze cu submarinele la adâncimi mari, precum și să efectueze diverse operațiuni de salvare. Este vorba despre o tehnică destul de complexă, echipată cu manipulatoare speciale pentru lucrări de inginerie subacvatică. Aceasta poate să ridice la suprafață rachete, părți ale aeronavelor sau alte obiecte.

Expertul consideră că adevăratul premiu pentru Rusia ar consta în extragerea echipamentelor electronice ale aeronavei F-35 de pe fundul Mării Levantine (partea de est a Mării Mediterane). În același timp, ar putea fi interesantă și de fragmente de aripi sau de fuselaj. Cu ajutorul acestora, pot fi obținute secrete ale învelișului avionului de vânătoare, ce absoarbe undele radar.

“Marea Britanie va face tot posibilul pentru a ține epava departe de ruși. Cu toate acestea, valoarea potențială a descoperirii îi poate tenta pe hoți să vadă ce pot obține de la locul accidentului”, a spus expertul britanic.

Sursa: politros.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s