Detalii privind misiunea de patrulare a bombardierelor strategice rusești de tip Tu-95MS din 19 noiembrie

11

Analiză remnmilitaryblog.com

Ministerul rus al Apărării a publicat o schemă a misiunii de patrulare din  19.11.2021, care a fost efectuată cu două bombardiere strategice de tip Tu-95MS deasupra apelor neutre ale Mărilor Chukotka, Bering și Okhotsk.

Din analiza acesteia rezultă faptul că cele două avioane Tu-95MS au decolat de la Baza Aeriană – Ukrainka (Regiunea Amur), unde este dislocată Divizia 326 Aviație de Bombardament a Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

pat

Ulterior, acestea au aterizat pe aerodromul din Anadyr, pe care se află o patrulă de avioane de vânătoare Su-35S aparținând Regiunii Militare Est. Cele patru avioane de vânătoare îndeplinesc misiuni în serviciul de luptă pentru apărarea antiaeriană.

Probabil, de pe aerodormul din Anadyr au decolat două bombardiere Tu-95MS (numere de bord 02 și 50 roșii) și două avioane de vânătoare Su-35S (numere de bord 17 albastru și 12 roșu), care au patrulat în două raioane cu o formă aproximativ dreptunghiulară, cu o latură comună.

După cum se poate constata din schema prezentată de partea rusă, traiectul de zbor arată ca o gură de lup deschisă la maximum, gata să înghită Alaska.

Din imaginea misiunii rezultă în mod clar că acesta a fost îndreptată împotriva SUA. Se poate aprecia că scenariul acesteia ar putea fi folosit chiar și într-o situație de luptă reală.

Trebuie precizat faptul că avionul Tu-95MS cu numărul de bord 02 roșu și denumirea Mozdok aparține Regimentului 79 Aviație de Bombardament, iar aeronava cu numărul de bord 50 roșu face parte din compunerea Regimentului 182 Aviație de Bombardament. Ambele regimente sunt dislocate pe aerodromul din Ukrainka (Seryshevo-2) și fac parte din organica Diviziei 326 Aviație de Bombardament.

Surse: mil.ru, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s