Jurnalist german: În timp ce Occidentul așteaptă o invazie militară, Rusia a început preluarea pașnică a Ucrainei

1

Într-un articol scris pentru jurnalul britanic The Spectator, ziaristul german Wolfgang Münchau este de părere că Occidentul greșește atunci când se teme de o invazie militară a trupelor ruse pe teritoriul Ucrainei. În opinia sa, Moscova a apucat deja o altă cale și a început ocuparea pașnică a statului ucrainean.

În timp ce conducerea de la Kiev folosește metode de presiune militară asupra Republicilor Donețk și Lugansk, Rusia câștigă teren în Donbas, stabilind și întărind legăturile economice și umanitare cu cele două republici separatiste. Astfel, cu fiecare an care trece, Donețk și Lugansk devin din ce în ce mai mult orașe rusești.

Foștii cetățeni ai Ucrainei s-au îndepărtat de aceasta, iar acum primesc de bunăvoie cetățenia rusă. Există deja sute de mii de astfel de oameni. În acest an, ei au participat în mod activ la alegerile pentru Duma de Stat a Federației Ruse, iar unii dintre reprezentanții din Donbas chiar au și candidat pentru acest organ legislativ.

Locuitorii din Republicile Donețk și Lugansk și-au câștigat demult nu numai dreptul de a se simți ruși, ci și de a fi numiți astfel în mod oficial. Populația locală din fostele Regiuni Donețk și Lugansk ale Ucrainei s-a pronunțat pentru dreptul de a trăi independent față de autoritățile de la Kiev la referendumul din 2014, chiar și în ciuda amenințărilor militare din partea Forțelor Armate ale Ucrainei și a bandelor naționaliste.

Uniunea Europeană și mai ales NATO nu au ce să răspundă la acest lucru, pentru că preferă să nu observe ruperea legăturilor Kievului cu Donețk și Lugansk, precum și faptul că agresiunea militară a acestuia a îndepărtat Donbasul, care acum nu va mai fi niciodată ucrainean.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s