Serviciile de informații americane au avertizat din nou asupra iminenței unei invazii militare rusești în Ucraina

1

Potrivit canalului de televiziune CBS, serviciile de informații americane i-au avertizat pe aliații europeni cu privire la amenințarea tot mai mare a unei invazii rusești în Ucraina, odată cu începerea sezonului rece.

“Invazia depinde de vreme, iar aceasta s-ar putea produce în câteva săptămâni, dacă nu va exista nicio intervenție occidentală”, au precizat surse oficiale americane pentru CBS.

Acestea au menționat faptul că nivelul concentrării de trupe rusești la frontiera cu Ucraina a depășit recent acțiunile similare desfășurate anterior de partea rusă.

“Spre deosebire de concentrarea de forțe din primăvară, care a fost percepută ca o demonstrație de forță, cea de acum ar putea reprezenta o pregătire pentru o invazie reală a Donbasului, în estul Ucrainei”, au spus sursele.

Canalul de televiziune american a reamintit faptul că, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat vineri că “Alianța monitorizează îndeaproape concentrarea mare și neobișnuită de trupe ruse în apropierea graniței cu Ucraina”.

“Este imperativ ca Rusia să demonstreze transparență cu privire la această consolidare militară, pentru a contribui la reducerea tensiunilor”, a spus Stoltenberg, în urma unei întâlniri cu cancelarul german, Angela Merkel.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s