Mai multe nave de luptă și auxiliare ale Flotei ruse din Marea Neagră au traversat strâmtorile turcești

0

Analiză remnmilitaryblog.com

Sursele locale turcești de pe Twitter au informat că, pe 21.11.2021, mai multe nave de luptă și auxiliare aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au traversat Strâmtorile Bosfor și Dardanele, în ambele direcții.

Astfel, vedeta antidiversiune Pavel Silaev (clasa Gracionok) și remorcherul de salvare MB-304 au tranzitat Strâmtoarea Dardanele în direcția Mării Marmara.

1

Vedeta antidiversiune a îndeplinit misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană, fiind înlocuită de vedeta Kadet din aceeași clasă. Aceasta din urmă a ieșit din Marea Neagră pe 07.11.2021. La aceeași dată, au mai ieșit din acvatoriul Mării Negre și dragorul Viceamiral Zakharin și remorcherul de salvare MB-304.

Ținând cont de faptul că remorcherul revine în Marea Neagră la un interval atât de scurt, remorcând vedeta antidiversiune Pavel Silaev, se poate aprecia că aceasta din urmă are probleme tehnice, care împiedică propulsia prin mijloace proprii.

În altă ordine de idei, pe 21.11.2021, nava mare de desant Orsk a FRMN a tranzitat Strâmtoarea Bosfor, în direcția Mării Mediterane, având la bord mai multe camioane de tip Toyota. Sursele turcești apreciază că aceasta se deplasează spre Siria sau o altă țară, efectuând un transport în favoarea Trupelor pentru Operații Speciale sau a membrilor grupului Wagner.

2

Trebuie remarcat și faptul că, în aceeași zi, prin Strâmtoarea Bosfor a trecut în Marea Neagră și cargoul Ocean Grand, la bordul căruia se află două vedete americane din clasa Island, destinate Forțelor Navale ale Ucrainei.

3

Probabil, vedetele WPB-1307 (redenumită Sumy P192) și WPB-1331 (redenumită Fastiv P193) sunt transportate la Odesa.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s