Avioane de vânătoare din Rusia și Belarus au îndeplinit misiuni comune de patrulare în spațiul aerian belarus

2

Ministerul belarus al Apărării a informat că, pe 25.11.2021, avioane de vânătoare de tip Su-30SM din Rusia și Belarus au efectuat misiuni comune de patrulare de-a lungul graniței de stat al Republicii Belarus.

“Astăzi, a fost efectuat un zbor al unui grup tactic comun format din avioane de vânătoare Su-30SM din Rusia și Belarus pentru patrularea în spațiul aerian de-a lungul graniței de stat a Republicii Belarus”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

“În legătură cu creșterea incidenței zborurilor diferitelor tipuri de aviație în apropierea frontierei de stat a Republicii Belarus și în interesul prevenirii încălcărilor spațiului aerian, s-a decis creșterea forțelor de serviciu pentru apărarea antiaeriană și patrularea în comun a avioanelor de vânătoare din Rusia și Belarus”, au precizat reprezentanții ministerului.

Patrularea comună a avioanelor din cele două țări s-a desfășurat pe fondul crizei migranților de la frontiera dintre Polonia și Republica Belarus.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s