Un avion turcesc ATR P-72 a întâmpinat distrugătorul USS Arleigh Burke la intrarea în Marea  Neagră

1

Sursele de monitorizare a aviației de pe Twitter au informat că, pe 25.11.2021, un avion de patrulare maritimă de tip ATR P-72 aparținând Forțelor Navale ale Turciei a îndeplininit misiuni specifice la intrarea în Marea Neagră.

Aeronava, cu numărul de înregistrare TCB-752 și indicativul radio MARTI12, a evoluat deasupra unui raion maritim situat la nord-est de Istanbul.

2

Probabil, avionul turcesc a îndeplinit misiuni în sprijinul distrugătorului american Arleigh Burke, care a intrat în Marea Neagră în seara zilei de 25 noiembrie.

5

De regulă, în ultima perioadă, misiuni similare au fost îndeplinite de avioane americane de patrulare antisubmarin de tip P-8A Poseidon. Astfel de aparate au patrulat la nord de Strâmtoarea Bosfor în timpul intrărilor recente în Marea Neagră a navelor americane Porter (30 octombrie) și Mount Whitney (04 noiembrie).

3

Trebuie precizat faptul că Forțele Navale ale Turciei au intenționat inițial achiziționarea a 10 avioane de tip ATR P-72 MPA (Maritime Patrol Aicraft). Ulterior, s-a decis comandarea a opt aeronave: două de tip ATR 72-600 MUA (Maritime Utility Aircraft) și șase de tip ATR 72-600 MPA. Avioanele ATR 72-600 MUA au fost livrate Forțelor Navale ale Turciei în anul 2013. Până în prezent, Marina turcă a primit și trei aeronave ATR 72-600 MPA, în decembrie 2020, martie și mai 2021.

Avionul participant la misiunea din 25 noiembrie a fost de tip ATR 72-600 MPA.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s