Până la sfârșitul anului 2021, trupele ruse vor primi în dotare 20 de tancuri de tip T-14 Armata

11

Șeful interimar al Reprezentanței Militare 47 din Rusia, maior Dmitry Repin, a declarat, pe 26.11.2021, că, până la sfârșitul anului, vor fi livrate unităților de luptă ale Forțelor Terestre 20 de tancuri T-14 Armata.

Adjunctul ministrului rus al apărării, Aleksei Krivoruchko a vizitat vineri societatea Uralvagonzavod din Nizhny Tagil, unde a verificat producerea tancurilor T-14 Armata și T-90 Proryv. Acesta a susținut, de asemenea, și o consfătuire privind dezvoltarea tehnicii blindate din cadrul Forțelor Terestre.

“Este planificat ca, până la sfârșitul anului, să fie livrate 20 de tancuri T-14 bazate pe platforma șenilată de tip greu Armata. Aceste vehicule vor merge în unități de luptă”, a menționat Repin, cu această ocazie.

“Conform termenilor contractului de stat, livrarea în serie a produsului către trupe se efectuează înaintea încheierii testelor de stat. Până la finalul testelor de stat, se fabrică un lot pilot pentru a dobândi experiență în operațiunile militare’, a explicat Repin.

Acesta nu a precizat la ce unități de luptă vor fi trimise tancurile noi, menționând că acest lucru va fi stabilit de Direcția principală auto și blindate.

T-14 este un tanc de nouă generație, cu o turelă fără militari. Echipajul acestuia se află într-o capsulă blindată, amplasată în centrul carenei. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Testele de stat ale tancului T-14 Armata vor fi încheiat în anul 2022, după care va începe și producerea în serie a acestuia.

După anumite surse, Ministerul rus al Apărării intenționează să comande câteva mii de tancuri de acest tip.

Din producția de preserie, se pare că trupele ruse vor primi aproximativ 50 de tancuri T-14.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s