Rusia a început producerea rachetelor hipersonice Zircon, deși nu a finalizat testarea acestora

1

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 27.11.2021, citând o sursă apropiată mediului militar, că societatea NPO Mashinostroyenia din Reutov a început îndeplinirea contractului privind producerea în serie a noilor rachete hipersonice Zircon pentru Forțele Navale ale Federației Ruse.

“Producerea în serie a rachetelor Zircon se desfășoară deja la NPO Mashinostroyenia, cu toate că testele de stat ale acesteia vor continua cu efectuarea de noi lansări de la bordul unei platforme purtătoare de suprafață”, a precizat sursa.

Pe 03 noiembrie, în timpul unei consfătuiri cu tematică militară, care s-a desfășurat la Soci, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că, în anul 2022, această rachetă va fi introdusă în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Pe 18 noiembrie, Ministerul rus al Apărării a informat despre efectuarea cu succes a unei noi lansări a rachetei hipersonice Zircon de la bordul fregatei Amiral Gorshkov a Flotei de Nord, asupra unei ținte de suprafață din Marea Albă.

Anterior, o altă sursă, declarase pentru agenția Tass că testele de stat ale rachetei hipersonice Zircon vor începe în luna noiembrie și vor continua în decembrie. În total, este planificată efectuarea a cinci lansări asupra unor ținte navale și de coastă.

De asemenea, reprezentanții ruși au anunțat că cele două lansări ale rachetei efectuate pe 04 octombrie de la bordul submarinului nuclear Severodvinsk au deschis calea pentru începerea testelor de stat de la bordul unei platforme purtătoare de suprafață.

Pe 04 august, la forumul tehnico-militar internațional Armata-2021, Ministerul rus al Apărării a încheiat un contract pentru achiziționarea de rachete hipersonice Zircon.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s