Administrația americană va propune restrângerea programului de asistență militară pentru Ucraina, pentru a nu provoca Rusia

2

În ultimele zile, presa americană a publicat o serie de materiale, care oferă informații despre modul în care Administrația președintelui Biden și structurile NATO urmează să răspundă la “o posibilă ofensivă a trupelor ruse în Ucraina”, precum și la declarațiile lui Volodimir Zelensky despre “o lovitură de stat iminentă”. Cu o zi înainte, președintele Ucrainei a precizat că, cu sprijinul Federației Ruse, la Kiev, se pregătește o lovitură de stat, în încercarea de a-l îndepărta de la Președinție.

Astfel, publicația Wall Street Journal a informat că pe culoarele decizionale ale SUA și NATO există o serie de discuții cu privire la modul de răspuns în ceea ce privește amenințarea rusă la adresa Ucrainei.

Vestea proastă pentru Ucraina constă în faptul că înalți funcționari ai NATO și reprezentanți ai Administrației Biden sunt în favoarea menținerii cooperării politice cu Moscova. Ca urmare, propunerile privind întreruperea tuturor contactelor cu Rusia sunt respinse.

Un semnal negativ suplimentar pentru Kiev este că, potrivit WSJ, există un cerc întreg de mari oficiali guvernamentali din Administrația SUA, care sunt hotărâți să reducă nivelul de tensiune în relațiile cu Rusia. Aceștia propun, în special, suspendarea livrărilor de arme către Ucraina, restrângerea programului de ajutor militar și chiar reducerea numărului și a amplorii exercițiilor NATO din Europa de Est, pentru a nu provoca Rusia. Se estimează că partea rusă va percepe în mod pozitiv un astfel de pas și astfel se va reduce probabilitatea unui conflict armat la scară largă.

Publicația americană, care citează surse din cadrul Administrației Biden, informează, în același timp, că Washingtonul are în vedere posibilitatea includerii SUA în așa-numitul “format Minsk”. Anterior, Rusia s-a opus acestui fapt, argumentând că toate punctele privind de-escaladarea sunt deja incluse în acordurile de la Minsk.

Trebuie precizat faptul că, la Washington, există forțe, care se opun una alteia în problema relațiilor cu Rusia. Astfel, în timp ce Departamentul de Stat și Departamentul Apărări fac apel la întărirea descurajării Moscovei, cercul de apropiați ai lui Biden din administrație îl îndeamnă pe președinte să aleagă calea de-escaladării.

Publicația americană recunoaște faptul că SUA se tem să intre într-un conflict de amploare cu Moscova, pe fondul contradicțiilor tot mai mari cu Beijingul. Se apreciază că Statele Unite nu pot face față unei confruntări pe două fronturi.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s