Federația Rusă susține că are deja un răspuns pentru “portavionul zburător” american

2

Recent, Pentagonul a efectuat o nouă testare a așa-numitului „portavion zburător” cu drone de tip X-61 „Gremlin” la bord. Acest sistem este conceput pentru a depăși apărarea antiaeriană a adversarului, fără ca piloții să intre în zona imediată a acțiunii sale.

Esența sistemului american este următoarea. Aeronava de transport C-130A modernizată cu un roi de drone X-61 la bord va trebui să se apropie de granița de apărare antiaeriană a adversarului și, fără a intra în zona sa de acțiune, să elibereze mai multe drone pentru cercetare sau pentru lovirea diferitelor ținte. În acest caz, după finalizarea misiunii, „Gremlinii” supraviețuitori se vor putea întoarce din nou la „portavionul zburător”.

Trebuie remarcat faptul că un astfel de sistem nu numai că evită punerea în pericol a vieții piloților, dar, de asemenea, mărește semnificativ raza de acțiune a dronelor.

Cât de periculos este un astfel de sistem pentru Rusia?

Pentru început, trebuie precizat faptul că „portavionul zburător”, spre deosebire de „fratele său de la suprafața apei”, nu este acoperit de eșaloane de apărare antirachetă, ceea ce îl face extrem de vulnerabil în timpul operațiunii. În consecință, C-130A trebuie să elibereze dronele Gremlin cât mai departe posibil de zona de influență a adversarului.

Specialiștii ruși susțin că deși raza de acțiune a dronelor X-61 în viitor ar trebui să fie de 926 km, până acum aceasta nu a atins nici măcar 500 de kilometri. În opinia lor, acest lucru înseamnă că, în forma sa actuală, „arma unică” a Pentagonului intră în zona de operare a sistemului rus de apărare antirachetă S-500.

În același timp, aceștia arată faptul că în Rusia a fost creat deja complexul S-550, a cărui bătaie o va depăși semnificativ pe cea a predecesorului său. În plus, noul sistem va fi „ascuțit” pentru țintele orbitale, ceea ce înseamnă că nu va fi dificil pentru acesta să suprime aeronava de transport lentă C-130A.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s