Televiziunea norvegiană: Al treilea Război Mondial bate la porțile Europei

11

Presa europeană continuă să analizeze situația securității de pe continent. Uneori, opiniile exprimate sunt diametral opuse. În timp ce unii consideră că este necesar să se construiască relații de afaceri și pragmatice între țările europene, inclusiv cele care nu sunt membre ale Uniunii Europene, alții fac declarații alarmiste și văd principala amenințare exclusiv în Federația Rusă.

De exemplu, reporterul norvegian K. Persen de la postul TV2 al televiziunii acestei țări scandinave a opinat că „Al treilea Război Mondial bate la porțile Europei”.

Persen s-a referit simultan la declarațiile ucrainene și americane despre „o concentrare mare de trupe rusești la granițele ucrainene”. În special, sunt citate cuvintele șefului Direcției Principale de Informații din Ucraina, generalul Budanov. Potrivit acestuia, „atacul va fi declanșat pe cinci direcții, inclusiv din Belarus”.

Însă, trebuie menționat faptul că generalul ucrainean a făcut astfel de declarații de mai multe ori, schimbând de fiecare dată datele pentru „declanșarea ofensivei ruse”.

Reportajul de la televiziunea norvegiană a citat și o declarație a lui Thor Bukkvola, cercetător la Institutul Norvegian de Cercetare pentru Apărare. El a subliniat că „dorința de a vorbi și de a negocia pare să fi secat și a dat naștere la escaladarea militară”.

În continuare, reportajul TV2 a reluat, de fapt, declarațiile reprezentanților ucraineni și americani despre „zeci de mii de militari ruși și sute de unități de echipament militar concentrate la granițele cu Ucraina”.

A fost citat, de asemenea, și Geir Carlsen, profesor la Colegiul Norvegian de Apărare. Potrivit acestuia, „un război poate începe cu acuzații de comitere a unui act de agresiune, iar acest lucru poate fi folosit pentru a legitima o invazie”.

În plus, s-a remarcat că „Rusia atrage Republica Belarus în scenariile sale” și „împreună verifică reacția SUA și a NATO”. Se spune în continuare că „Rusia poate escalada situația atât pentru a distrage atenția populației de la problemele interne, cât și pentru a oficializa dominația asupra Ucrainei, pentru a rezista apropierii sale finale de Occident”.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s