În urma modernizării, complexul rusesc de apărare antiaeriană Pantsir-S1M va deveni baza sistemului de luptă împotriva dronelor

foto

Complexul modernizat de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S1M va deveni unul dintre elementele de bază ale sistemului interdisciplinar rusesc destinat pentru lupta împotriva dronelor. O declarație în acest sens a fost făcută, pe 30.11.2021, pentru agenția de presă Tass de către adjunctul directorului general al holdingului Complexe de înaltă precizie (parte a corporației de stat Rostec), Serghei Mikhailov, în cadrul expoziției internaționale EDEX-2021, care se desfășoară, în perioada 29 noiembrie – 02 decembrie, la Cairo.

“Combaterea dronelor reprezintă una dintre cele mai actuale misiuni cu care se confruntă complexele moderne de apărare antiaeriană. În prezent, industria rusă produce două tipuri de mijloace pentru lupta împotriva dronelor: soft-kill, care presupun suprimarea radioelectronică, și hard-kill, care implică distrugerea fizică. O rețea, care întrunește ambele tipuri de sisteme, a fost prezentată, pentru prima dată, la expoziția IDEX-2021. Complexul modernizat de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S1M va deveni una dintre componentele cheie ale acesteia, aparținând grupului de mijloace de distrugere fizică a dronelor”, a menționat Mikhailov.

Potrivit precizărilor acestuia complexul Pantsir-S1M prezintă o eficiență economică ridicată în lupta împotriva dronelor moderne.

“Muniția întrebuințată permite îndeplinirea pe deplin a criteriului rentabilității atunci când lovește țintele. Se poate afirma cu fermitate că Pantsir-S1M este mijlocul de luptă împotriva dornelor cel mai puțin costisitor din lume”, a adăugat Mikhailov.

Complexul de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S1M a primit noi rachete antiariene dirijate hipersonice, datorită cărora volumul general de distrugere a crescut de trei ori. Distanța de distrugere a țintelor a fost mărită de la 20 la 30 de kilometri, iar altitudinea de la 15 la 18 kilometri. În plus, a fost crescută capacitatea de operare în secret și de rezistență la zgomot, în timp ce performanța de foc pe unitatea de timp a fost îmbunătățită.

Trebuie menționat faptul că, împreună cu noile rachete antiaeriene, complexul poate folosi și rachetele din compunerea versiunii Pantsir-S1.

Pe 25 august 2021, în cadrul forumului tehnico-militar Armata-2021, s-a anunțat că societatea Rosoboroneksport a încheiat primul contract cu un partener străin de livrare a complexelor de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S1M. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Rusia a adaptat și modernizat complexul de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S1 în urma lecțiilor învățate în timpul unor conflicte militare moderne.

În ultimii ani, dronele de atac turcești Bayraktar TB2 au distrus mai multe complexe de acest tip atât pe teritoriul Siriei, cât și în Libia. Partea rusă s-a apărat menționând că acestea nu au fost operate de specialiști ruși, iar cei care le-au întrebuințat au făcut multe erori în ceea ce privește modul de utilizare și destinația complexelor. Cu toate acestea, a ținut cont de punctele slabe identificate în exploatarea complexelor și a încercat să le corecteze.

Complexele de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S1 au fost livrate la export, în versiunea Pantsir-S1E,într-o serie de state precum Algeria, Irak, Iran, Emiratele Arabe Unite, Oman, Siria, Etiopia, Libia și Serbia. De asemenea, au mai fost încheiate contracte cu Brazilia și Guineea Ecuatorială.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s