Avioane de vânătoare Su-30SM din Rusia și Belarus au efectuat o nouă patrulare comună în spațiul aerian belarus

11

Ministerul belarus al Apărării a informat că, pe 30.11.2021, avioane de vânătoare din Federația Rusă și Republica Belarus au efectuat o patrulare comună de-a lungul graniței din Belarus.  

“Avioane de vânătoare din Federația Rusă și Republica Belarus au efectuat o patrulare comună de-a lungul graniței din Belarus. Zborurile sunt efectuate în baza unui plan aprobat anterior, indiferent de condițiile meteorologice, la orice oră din zi și din noapte”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax. 

Reprezentanții militari ai Republicii Belarus au precizat că se continuă punerea în aplicare a deciziei de patrulare comună în spațiul aerian situat de-a lungul frontierei de stat a Republicii Belarus, în cadrul întăririi serviciului de luptă pentru apărarea antiaeriană a grupului tactic mixt de avioane de vânătoare multirole de tip Su-30SM din cele două state.

O misiune similară de patrulare a fost efectuată anterior pe 25 noiembrie.

“Astăzi, a fost efectuat un zbor al unui grup tactic comun format din avioane de vânătoare Su-30SM din Rusia și Belarus pentru patrularea în spațiul aerian de-a lungul graniței de stat a Republicii Belarus”, au declarat atunci reprezentanții Ministerului belarus al Apărării.

“În legătură cu creșterea incidenței zborurilor diferitelor tipuri de aviație în apropierea frontierei de stat a Republicii Belarus și în interesul prevenirii încălcărilor spațiului aerian, s-a decis creșterea forțelor de serviciu pentru apărarea antiaeriană și patrularea în comun a avioanelor de vânătoare din Rusia și Belarus”, a anunțat Ministerul Apărării al Republicii Belarus.

Patrularea comună a avioanelor din cele două țări s-a desfășurat pe fondul crizei migranților de la frontiera dintre Polonia și Republica Belarus.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s