Ucrainenii cu prea au chef de război. Două treimi dintre cetățenii Ucrainei nu vor să lupte împotriva Rusiei

1

Agenția de știri TT-info din Ucraina a prezentat rezultatele unui sondaj de opinie efectuat de Institutul Internațional de Sociologie de la Kiev (KIIS) potrivit căruia mai mult de două treimi dintre cetățenii ucraineni nu vor să lupte într-un eventual război cu Rusia. Doar 33% dintre aceștia sunt pregătiți “să pună mâna pe arme”.

Este adevărat și faptul că alți 22% dintre cetățenii Ucrainei spun că vor fi de acord să protesteze față de această problemă. În același timp, aproape fiecare al patrulea respondent a declarat că, în cazul unui război cu Rusia va părăsi țara și va pleca în străinătate. Astfel, aproximativ opt milioane de cetățeni se pot transforma în refugiați sau persoane strămutate.

Sondajul a fost efectuat în această lună, în toate regiunile Ucrainei. La întrebări au răspuns peste 2.000 de persoane, cu vârste de peste 18 ani.

Anterior, consilierul șefului Oficiului președintelui Zelensky, Aleksei Arestovich, le-a promis trupelor ruse “o baie de sânge” în cazul “unei invazii” în Ucraina. El a susținut că “localnicii vor trage de la fiecare fereastră” în militarii ruși. Cu toate acestea, rezultatele sondajului arată că cea mai mare parte a locuitorilor țării nu vrea să lupte împotriva rușilor. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Specialiști militari ruși au estimat anterior că, în cazul unui conflict militar între Rusia și Ucraina, aproximativ 80% dintre militarii ucraineni vor refuza să lupte împotriva soldaților ruși.

Totuși, ținând cont de evoluțiile prooccidentale ale Ucrainei din ultimii ani, este posibil ca acest procent să nu fie chiar atât de mare. Cu siguranță însă, acest fenomen va exista și vor fi chiar unități întregi care vor trece de partea “agresorului”.

Peste câteva luni, se vor împlini șapte ani de când rușii au preluat Peninsula Crimeea fără să se tragă un singur foc de armă, deși în regiune se aflau trupe însemnate ale Ucrainei, între care și majoritatea navelor de luptă ale Forțelor Navale. Acest interval de timp este prea mare ca “sentimentele frățești” dintre ruși și ucraineni să mai rămână la același nivel ca în 2014, dar este prea mic pentru cultivarea patriotismului, care se pare că le cam lispește ucrainenilor. 

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s