Rusia “a mobilat” cu tehnică de aviație încă o bază aeriană din nord-estul Siriei

1

Pe 25.12.2021, pe conturile rusești cu tematică militară de pe Telegram a apărut o informație potrivit căreia armata rusă a desfășurat un grup mare de aviație în cadrul bazei aeriene de pe aeroportul Al-Qamishli, care include și un avion AWACS de tip A-50U.

Aeronava de acest tip a fost semnalată pentru prima dată în cadrul bazei situate în Provincia Al-Hasakah din nord-estul Siriei, în apropiere de granița cu Turcia. Aerodromul poate primi avioane din orice clasă, având o pistă acoperită cu asfalt, cu o lungime de 3.615 metri și o lățime de 46 de metri.

În luna noiembrie, în cadrul bazei aeriene au fost redislocate 12 avioane de vânătoare și bombardament Su-34, cinci avioane de vânătoare grele supermanevrabile Su-35S și patru avioane de vânătoare ușoare multirol MiG-29. De asemenea, baza a primit două elicoptere de cercetare și asalt Ka-52. Anterior, aceasta dispunea deja de elicoptere Mi-35M și Mi-8. Aici au aterizat de mai multe ori avioane militare de transport Il-76 și An-124 ale Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse. În același timp, pe aerodrom a fost semnalat în mai multe rânduri un avion de transport Tu-154M al Ministerului rus al Apărării.

De fapt, această bază a devenit a doua facilitate de acest fel a Rusiei din Siria, după cea de la Khmeimim. Aceasta va permite monitorizarea evoluției situației în cea mai problematică zonă pentru Damasc, locuită în principal de kurzi și presărată cu fortărețe americane ilegale. 

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s