Rusia a redislocat în Peninsula Crimeea noile sisteme de apărare antiaeriană de tip “S-350 Vityaz”

1

Pe 26.12.2021, sursa rusească topcor.ru a semnalat faptul că, recent, pe rețelele de socializare a fost postat un material video cu o garnitură de tren încărcată cu echipamente militare, care se deplasează prin Ținutul Krasnodar către Peninsula Crimeea. Ulterior, au apărut mesaje referitoare la redislocarea în peninsulă a celor mai noi sisteme rusești de rachete antiaeriene cu rază medie de acțiune de tip S-350 Vityaz.

“Videoclipul, de o calitate slabă, arată siluetele unui sistem de apărare antiaeriană, care seamănă foarte mult cu sistemul S-350. Dacă se dovedește a fi acesta, atunci fie este vorba despre un divizion de rachete de acest tip din Regiunea Moscova, fie Complexul Militar Industrial a început deja livrările în serie pentru regimentele de luptă”, se arată pe contul de pe telegram al utilizatorului Zapisky ohotnika (Notele unui vânător).

11

Într-adevăr, în videoclip apar instalațiile de lansare 50P6E pe șasiu BAZ-6909 ale sistemului S-350, fără rachete.

La începutul lunii noiembrie, comandantul Trupelor Regiunii Militare Sud, general de armată Aleksandr Dvornikov, a declarat pentru cotidianul Krasnaya Zvezda că apărarea antiaeriană a Peninsulei Crimeea urmează să fie consolidată. Astfel, în peninsulă vor fi desfășurate și introduse în serviciul de luptă sisteme de rachete antiaeriene S-350, care pot doborî ținte aeriene ce zboară la o altitudine de până la 30 de kilometri.

Probabil, sistemele S-350 Vityaz sunt deja în Crimeea și se pregătesc pentru a apăra spațiul aerian rusesc pe această direcție.

Sistemul de apărare antiaeriană S-350 a fost introdus în dotarea Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse în luna februarie 2020. Conform planurilor armatei, acesta ar trebui să înlocuiască sistemul de apărare antiaeriană S-300PS, cu o bătaie cuprinsă între 75 și 200 de kilometri, precum și sistemul Buk-M1-2, cu o bătaie de 45 de kilometri. Rachetele sistemului Vityaz, care au o bătaie de până la 120 de kilometri, vor face ca apărarea antiaeriană a Peninsulei Crimeea să fie și mai modernă și mai eficientă. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cel mai probabil, este vorba despre o dislocare temporară în Crimeea a unui divizion de rachete antiaeriene S-350 din compunerea Regimentului 1721 Rachete Antiaeriene – Soci aparținând Diviziei 51 Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Regimentul a primit în dotare în acest an două divizioane de rachete antiaeriene S-350 Vityaz. În compunerea unui divizion se află 12 instalații de lansare, cu câte 12 rachete fiecare. Adică, numărul de rachete ce pot fi lansate la o salvă este de 144 de unități. Radarul complexului permite descoperirea țintelor la o distanță de până la 250 de kilometri și escortarea simultană a câtorva zeci dintre acestea. 

În Peninsula Crimeea, sistemele S-350 (cu rază medie de acțiune) se vor alătura sistemelor S-400 (cu rază lungă de acțiune) și complexelor Pantsir-S1 (cu rază scurtă de acțiune).

După cum au anunțat reprezentanții militari ruși, în perioada următoare, probabil în cursul anului 2022, în dotarea regimentelor de rachete antiaeriene din Peninsula Crimeea și Regiunea Rostov, vor fi introduse în serviciul de luptă și sisteme de rachete antiaeriene modernizate de tip S-300PM-2, care vor înlocui sistemele actuale S-300PS

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s