Avioane de vânătoare Su-30SM din Rusia și Belarus au efectuat prima patrulare din acest an la frontiera Statului unional

foto

Ministerul belarus al Apărării a anunțat că, pe 05.01.2022, avioane de vânătoare din Rusia și Belarus au efectuat prima misiune comună de patrulare la frontiera Statului unional.

“Piloții ruși și belaruși au efectuat prima patrulare comună din noul an la frontiera aeriană a Statului unional, cu avioanele de vânătoare multirol de tip Su-30SM”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția de presă rusă Interfax.

Potrivit precizărilor militarilor din Republica Belarus, piloții s-au aflat în aer timp de 120 de minute, parcurgând o distanță de peste 1.150 de kilometri.

Ultima misiune de acest gen a fost efectuată pe 29 decembrie 2021.      

Comentariu remnmilitaryblog.com: Misiunile comune de patrulare aeriană cu avioane de vânătoare de tip Su-30SM din Federația Rusă și Republica Belarus au fost începute pe 25 noiembrie 2021.

Reprezentanții celor două state au anunțat atunci că, pe fondul crizei migranților de la frontiera dintre Polonia și Republica Belarus, precum și din cauza intensificării zborurilor avioanelor străine în proximitatea frontierei de stat a Republicii Belarus, s-a decis creșterea forțelor de serviciu pentru apărarea antiaeriană și patrularea comună a avioanelor de vânătoare din cele două țări.

Zborurile comune au ca scop principal prevenirea încălcării spațiului aerian al Statului unional format între Federația Rusă și Republica Belarus. 

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s