Forțele de menținere a păcii ale OTSC au preluat controlul asupra aeroportului din Alma-Ata

foto

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, general maior Igor Konashenkov, a anunțat că, 07.01.2022, militarii ruși din cadrul Trupelor de Desant Aerian au restabilit controlul integral asupra aeroportului din Alma-Ata.

“Militarii ruși care au sosit în Kazahstan au trecut la îndeplinirea misiunilor încredințate. Între altele, aceștia, împreună cu forțele de ordine din Kazahstan, au preluat controlul asupra aeroportului din Alma-Ata”, a declarat Konashenkov în cadrul unui briefing organizat la Moscova.

Potrivit precizărilor acestuia, militarii ruși din cadrul Forțelor de menținere a păcii ale OTSC asigură securitatea Consulatului General al Federației Ruse, precum și a altor obiective importante din localitate.

“Forțele de menținere a păcii ale OTSC oferă asistență structurilor de aplicare a legii din Republica Kazahstan pentru restabilirea ordinii”, a menționat Igor Konshenkov.

După cum a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, în funcția de comandant al Forțelor de menținere a păcii ale OTSC din Kazahstan a fost numit comandantul Trupelor de Desant Aerian ale Federației Ruse, general locotenent Andrei Serdiukov. Între altele, acesta a comandat și gruparea de trupe ruse din Siria.

“Contingentul rus din cadrul Forțelor de menținere a păcii ale OTSC din Kazahstan include militari aparținând Brigăzii 45 Destinație Specială, Diviziei 98 Desant-Asalt și Brigăzii 31 Desant-Asalt. Toate aceste structuri aparțin Trupelor de Desant Aerian. Toți militarii din cadrul contingentului rus dispun de o pregătire specială și au experiență în ducerea acțiunilor de luptă reale”, a spus Konashenkov.

“Pentru deplasarea contingentului rus în Kazahstan a fost constituit un grup aerian format din 70 de avioane militare de transport de tip Il-76 și cinci aeronave An-124. Acesta asigură transportul subunităților rusești pe teritoriul Kazahstanului”, a adăugat Igor Konashenkov.

Potrivit precizărilor sale, avioanele Aviației Militare de Transport din Federația Rusă sunt implicate, de asemenea, și în transportul contingentelor de menținere a păcii din Belarus, Tadjikistan, Kârgâzstan și Armenia.      

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s