Presa britanică a anunțat o coliziune între o fregată a Marinei Regale și un submarin rusesc

foto

Publicația britanică The Sun a informat despre un incident petrecut între un submarin rusesc și o fregată aparținând Marinei Regale din Marea Britanie.

Potrivit materialului, preluat pe 07.01.2022 și de site-ul rusesc topwar.ru, în anul 2020, fregata Northumberland, aflată pe mare, la nord de coastele Scoției, în căutarea de submarine, a fost avariată în urma coliziunii cu un submarin al Forțelor Navale ale Federației Ruse.

“Incidentul a avut loc în anul 2020. Submarinul rusesc a avariat cablul sonar al fregatei Northumberland în urma unei coliziuni, care a determinat echipajul fregatei să întrerupă activitățile de căutare a submarinelor”, a scris The Sun.

După cum au informat reporterii britanici, comandantul navei a raportat avaria la conducerea Marinei Regale, care a ordonat revenirea fregatei în baza navală. Potrivit precizărilor acestora, a fost vorba despre prima coliziune a unei nave de suprafață britanice cu un submarin rusesc de la sfârșitul Războiului Rece.

În urma apariției articolului din presă, în Marea Britanie au apărut o serie de întrebări referitoare la incident. Una dintre acestea se referea la faptul că, deși coliziunea s-a produs în anul 2020, informațiile au fost publicate abia acum. Experții britanici, care au comentat situația, au menționat că întârzierea se datorează caracterului secret al misiunilor executate în zona de apă în care s-au desfășurat operațiunile antisubmarin ale Forțelor Navale ale Regatului Unit.

Reprezentanții Marinei Regale au anunțat că incidentul soldat cu avarierea cablului sonarului fregatei britanice a avut un caracter accidental. 

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s