Nava mică purtătoare de rachete Tsiklon a FRMN a finalizat testele de uzină și începe testele de stat în Marea Neagră

1

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a informat, pe 14.01.2022, că nava mică purtătoare de rachete Tsiklon a finalizat testele de uzină de marș.

“Noua navă mică purtătoare de rachete Tsiklon din clasa Karakurt, construită pentru FRMN la Șantierul Naval B.E. Butoma din Kerci, a finalizat testele de uzină de marș. În timpul acestora au fost verificate sistemele navale de asigurare a vieții echipajului, echipamentele energetice și pentru vitalitatea navei, funcționarea autonomă a mijloacelor de comunicații, ventilația și aerul condiționat, precum și indicatorii de viteză, manevrabilitate și stabilitate a navei”, se arată într-un comunicat de presă al departamentului, preluat de agenția Tass.

Potrivit acestuia, au fost testate cu succes și echipamentele de radiolocație și radiotehnice de la bordul navei, precum și armamentele de artilerie și rachete antiaeriene, cu care au fost executate trageri în poligoanele maritime.

În prezent, are loc revizia sistemelor navei și se desfășoară pregătirile pentru etapa finală, cea a testelor de stat, care va începe în cursul săptămânii viitoare.

Navele mici purtătoare de rachete din cadrul Proiectului 22800 sunt dotate cu complexul universal de rachete Kalibr, cu o instalație de artilerie AK-176MA, un complex de rachete antiaeriene Pantsir-M, precum și cu o mitralieră de calibru mare. Distanța de navigație a navei este de 2.500 de mile, iar autonomia de 15 zile.

Navele Proiect 22800 din clasa Karakurt sunt nave multirol purtătoare de rachete și artilerie pentru zona maritimă apropiată. Proiectul acestora a fost elaborate în anul 2015 de specialiștii Biroului Central de Proiectare Navală Almaz din Sankt Petersburg. În prezent, în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse se află trei nave de acest tip: Mytishchi, Sovetsk și Odintsovo. Acestea se află în serviciul de luptă al Flotei din Marea Baltică. Potrivit planurilor curente, în total, vor fi construite 18 nave de acest tip, care vor fi împărțite în mod egal între Flota din Oceanul Pacific, Flota din Marea Baltică și Flota din Marea Baltică. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava mică purtătoare de rachete Tsiklon trebuia să fie introdusă în dotarea FRMN la sfârșitul anului 2021, urmând să devină cea de-a 17-a platformă purtătoare de rachete Kalibr a acesteia.

În aceeași situație se află și nava de patrulare Serghei Kotov (a 18-a platformă). Probabil, cele două nave vor fi livrate FRMN cu o întârziere de câteva săptămâni. 

Surse: mil.ru, tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s