La ei se poate. Pensiile militare din Rusia vor fi indexate cu 8,6%, începând de la 01 ianuarie

1

În cadrul unei întâlniri cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate, președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat, pe 21.01.2022, că pensiile militare și ale persoanelor asimilate acestora vor fi indexate cu 8,6% și vor fi recalculate de la 01 ianuarie. De această măsură vor beneficia 2,6 milioane de persoane.

Șeful statului rus a reamintit că, anterior, s-a luat măsura creșterii pensiilor civile, tot cu 8,6% și tot de la 01 ianuarie, precizând că procentul este mai mare decât inflația pe anul trecut.

Vladimir Putin a menționat că, pe lângă Ministerul Apărării, noua măsură se va aplica pensionarilor Gărzii Naționale, Ministerului pentru Situații de Urgență, Ministerului Afacerilor Interne, Parchetului General, Comisiei de Investigații și altor structuri similare. Potrivit precizărilor sale, este vorba despre aproape 2,6 milioane de pensionari.

Acesta a spus că, anterior, indexarea pensiilor militare era planificată pentru 01 octombrie, iar creșterea ar fi urmat să fie de numai 4%. Potrivit președintelui, pensionarii militari ar fi trebuit astfel să aștepte prea mult, iar creșterea ar fi fost evident mai mică decât inflația reală.

Putin a cerut Guvernului să pună în aplicare această decizie cât mai curând posibil. În acest fel, pensiile militare, care au fost deja plătite pentru luna ianuarie, vor fi recalculate, iar diferențele vor fi primite la următoarea pensie.

Liderul de la Kremlin a subliniat faptul că tema pensiilor militare este importantă pentru milioane de cetățeni. “Este vorba despre susținerea bunăstării și menținerea veniturilor generației mai în vârstă, în general”, a declarat Putin. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Trebuie precizat faptul că, în Federația Rusă, creșterea pensiilor este legată în continuare de creșterea salariilor militarilor activi. Astfel, la fiecare indexare a salariilor, are loc și o indexare a pensiilor, cu același procent.

În ultimii ani, salariile și pensiile militarilor au fost indexate, anual, cu un procent de aproximativ 4%. Astfel, de la 01 ianuarie 2018 a fost efectuată o indexare a acestora cu 4%, la 01 octombire 2019 cu 4,3% și de la 01 octombrie 2020 cu 3,8%.

În aceste condiții, creșterea pensiei unui ofițer cu funcția de comandant de batalion (locotenent colonel) a fost de 947 de ruble în 2018, 1.932 de ruble în 2019 și 2.956 de ruble în 2020.  

După cum a spus și Vladimir Putin, la 01 octombrie 2021 era planificată o nouă indexare cu 4% a salariilor și pensiilor.  

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s