Numerologia a câștigat – a început pe 22.02.2022. Rusia introduce trupe de menținere a păcii în Donețk și Lugansk

foto

Președintele rus, Vladimir Putin, a ordonat Forțelor Armate ale Federației Ruse să îndeplinească funcții de menținere a păcii în Republicile Populare Donețk și Lugansk.

“În urma solicitării adresate Ministerului rus al Apărării de către șeful Republicii Populare Donețk, Forțele Armate ale Federației Ruse vor îndeplini funcții de menținere a păcii pe teritoriul Republicii Populare Donețk”, se arată într-un decret semnat de Vladimir Putin. 

“În urma solicitării adresate Ministerului rus al Apărării de către șeful Republicii Populare Lugansk, Forțele Armate ale Federației Ruse vor îndeplini funcții de menținere a păcii pe teritoriul Republicii Populare Lugansk”, se menționează într-un alt decret al șefului statului rus.

Decretele au fost publicate pe portalul oficial de Internet cu informații juridice.

Pe de altă parte, trebuie subliniat faptul că Tratatele bilaterale încheiate pe 21 februarie între Rusia și Republicile Populare Donețk și Lugansk privind prietenia, colaborarea și asistența reciprocă implică protecția comună a frontierelor și posibilitatea utilizării bazelor și infrastructurii militare.

Cele două tratate au fost publicate în cursul nopții în baza de date a Dumei de Stat, textile acestora fiind aproape identice. Între părți au fost încheiate astfel înțelegeri pe 10 ani, cu reînnoire automată. Acestea presupun încheierea ulterioară de acorduri separate în diverse domenii, de la militar și tehnico-științific și până la social.

Un articol al tratatului precizează în mod explicit că, pentru asigurarea securității, păcii și stabilității, fiecare dintre părțile semnatare va acorda celeilalte părți dreptul de a construi, folosi și îmbunătăți infrastructura și bazele militare (obiectivele) de pe teritoriul său. Condițiile și procedurile de exercitare a acestui drept vor fi stabilite în fiecare caz în parte prin acorduri separate. 

Potrivit notelor explicative ale actelor de ratificare, tratatele cu Republicile Populare Donețk și Lugansk crează o bază legală pentru prezența unităților militare ruse pe teritoriile celor două state. “Prezența militară este necesară pentru menținerea păcii în regiune și asigură securitatea fiabilă a părților”, se arată în notele de fundamentare a celor două acorduri.

În plus, este stipulată obligația părților de a se ajuta reciproc în cazul în care cealaltă parte devine obiectul unui atac.  

În altă ordine de idei, este de semnalat și faptul că adjunctul ministrului de externe rus, Andrei Rudenko, a fost numit reprezentat al președintelui pentru susținerea în cele două camere ale Adunării Federale a tratatelor încheiate cu Republicile Populare Donețk și Lugansk. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pe rețelele de socializare au fost postate deja o serie de informații potrivit cărora, în cursul nopții, coloane lungi de blindate rusești au pătruns pe teritoriile Republicilor Populare Donețk și Lugansk.

Probabil, în orele următoare, vor fi făcute și primele anunțuri oficiale privind începerea dislocării forțelor rusești de menținere a păcii în Donețk și Lugansk.

Probabil, după modelul celor dislocate în Abhazia și Osetia de Sud, în cele două republici (foste) ucrainene, vor fi înființate baze militare permanente ale Federației Ruse. Acestea vor intra în compunerea Regiunii Militare Sud.

În prezent, pe teritoriile Republicilor Populare Donețk și Lugansk sunt constituite două corpuri de armată, care, în mod neoficial, sunt legate de Armata 8 arme întrunite – Novocherkassk.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s