Concluzii după primele 12 ore de conflict: Trupele ruse pregătesc încercuirea forțelor principale ale armatei ucrainene

foto

Potrivit portalului topcor.ru, după primele 12 ore de conflict între Forțele Armate ale Rusiei și Ucrainei, tactica folosită de trupele ruse începe să devină evidentă. Astfel, patru grupări de trupe, care acționează pe patru direcții – Harkov, Donbas, Kiev și Crimeea – au primit misiunea de a împărți teritoriul adversarului, de a întrerupe comunicațiile și de a încercui forțele principale ale armatei ucrainene.

După cum au informat analiștii portalului, a fost constituită și o a cincea grupare de trupe rusești, care, deocamdată, rămâne în rezervă.

Operația militară specială împotriva Ucrainei a început cu un atac masiv cu rachete, care a implicat atât artileria de la sol (lansatoare multiple de proiectile reactive Uragan și Smerch, precum și complexe operativ-tactice de rachete Iskander-M), nave purtătoare de rachete de croazieră Kalibr și Aviația Strategică (rachete H-555 și H-101). Aproape instantaneu, au fost distruse punctele de comandă cheie ale Forțelor Armate ale Ucrainei, a fost suprimat sistemul de apărare antiaeriană și au fost scoase din funcțiune centrele de comunicații.

Ulterior, au intrat în luptă grupurile tactice ale Forțelor Armate ale Federației Ruse, care s-au deplasat rapid în adâncimea teritoriului adversarului. Acestea au acordat prioritate unor obiective strategice. Au fost preluate sub control centralele hidroelectrice, întreprinderea Antonov, podurile principale și arterele de transport.

foto 1

Fiecare dintre grupările de trupe ruse își îndeplinește în mod independent misiunea. Așadar, gruparea de pe direcția Crimeea s-a deplasat către Râul Nipru, deschizând porțile care blocau curgerea apei către Crimeea. Aceasta se va deplasa mai departe atât la vest către Nikolaev și Odesa, cât și la est pentru a sprijini armata Republicii Populare Donețk, în vederea atacării localității Mariupol din două părți.

foto 2

Gruparea de pe direcția Harkov va înconjura regiunea centrală, iar cea de pe direcția Kiev capitala Ucrainei. Forțele din Donbas desfășoară o operațiune pentru a-și elibera teritoriile legale.

Astfel, teritoriul adversarului va fi împărțit, iar unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei, care vor rămâne fără provizii, vor fi încercuite.

Iar acesta este doar primul val. Rusia nu a introdus încă în luptă forțele principale și forțele rezervei operaționale. De asemenea, întrebuințarea aviației este încă destul de limitată. În același timp, Infanteria Marină, care era așteptată să intervină prima, este ținută ca un as în mânecă.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În mod cu totul surprinzător, Vladimir Putin și comandanții militari din jurul acestuia, au ales o tactică de genul celei folosite în conflictul cu Georgia și 2008, și nu una modernă, întrebuințată, de exemplu, în Siria.

Astfel, după primul val de atacuri cu rachete, care au distrus mijloacele antiaeriene ale adversarului, nu s-a intrat în luptă cu aviația, ci cu Forțele Terestre.

Se poate aprecia că o astfel de tactică scurtează războiul dar mărește numărul de victime în rândul trupelor proprii. În același timp, poate reduce numărul victimelor în rândul adversarului.

În acest fel, conducerea politico-militară de la Moscova își asumă pierderile suplimentare de militari și tehnică de luptă, pentru a nu fi acuzată de folosirea disproporționată a forței.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s