Flota de țânțari a Ucrainei a încercat să înțepe. Vedete ucrainene au atacat nave de luptă rusești în apropierea Insulei Șerpilor

foto

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 26.02.2022, că 16 vedete aparținând Forțelor Navale ale Ucrainei au încercat să atace nave de luptă ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), în apropierea Insulei Șerpilor, folosind tactica roiului.

“În seara zilei de 25 februarie, în timpul evacuării de pe Insula Șerpilor a celor 82 de militari ucraineni, care au depus armele în mod voluntar, 16 vedete ale Forțelor Navale ucrainene au întrebuințat tactica roiului, încercând să atace nave de luptă ale FRMN”, a precizat sâmbătă reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, Igor Konashenkov.

Potrivit declarațiilor acestuia, care au fost preluate de agenția de presă Interfax, o parte dintre vedetele atacatoare ale Ucrainei au acționat sub acoperirea navelor civile.

“Scopul acestui atac a constat, în primul rând, în răzbunarea pe militarii ucraineni care au depus armele și acuzarea ulterioară a armatei ruse că a ucis prizonierii. În urma luptelor navale, șase vedete aparținând Forțelor Navale ale Ucrainei au fost distruse”, a menționat Konashenkov.

Partea rusă a informat că niciunul dintre cei 82 de militari ucraineni de pe Insula Șerpilor nu a fost rănit în timpul incidentului.

Pe de altă parte, reprezentanții Ministerului rus al Apărării apreciază că drone americane de atac și cercetare i-au ajutat pe militarii ucraineni să atace navele FRMN.

“Vreau să atrag atenția asupra unui lucru. În timpul atacului vedetelor ucrainene, în raionul provocării se aflau drone strategice ale SUA de tip RQ-4 Global Hawk și MQ-9A Reaper”, a spus Konashenkov.

“Este foarte probabil ca dronele americane să fi fost cele care au direcționat vedetele ucrainene către navele FRMN”, a concluzionat reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: După cum au anunțat anterior reprezentanții ruși, în zilele trecute, în zona Insulei Șerpilor s-au aflat nava amiral a FRMN, crucișătorul purtător de rachete Moscova și nava de patrulare Dmitry Rogachev.

De la bordul acestora a fost executat foc de avertisment în direcția Insulei Șerpilor, pentru a forța subunitatea de grăniceri ucraineni de pe insulă să predea armele.

Inițial, s-a afirmat că pe Insula Șerpilor se aflau 13 militari ucraineni, care au fost uciși în urma intervenției forțelor ruse.

Ulterior, militarii ruși au informat că, în cursul zilei de sâmbătă, cei 82 de grănicerii ucraineni de pe Insula Șerpilor au fost aduși la Sevastopol, la bordul remorcherului de salvare Sakhter al FRMN, și urmează să fie eliberați.

Pe You Tube a fost postat un scurt material video, de 10 secunde, cu sosirea militarilor ucraineni la Sevastopol și distribuirea către acestea de rații de hrană și apă.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s