Nou bilanț al operației militare a Rusiei împotriva Ucrainei: Au fost distruse peste 820 de obiective ale infrastructurii militare ucrainene

1

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general maior Igor Konashenkov, a declarat, pe 26.02.2022, că Forțele Armate ale Federației Ruse au distrus 821 de obiective ale infrastructurii militare a Ucrainei.

“În total, Forțele Armate ruse au distrus până acum 821 de obiective ale infrastructurii militare a Ucrainei. Între acestea se află 14 aerodromuri, 19 puncte de conducere și noduri de comunicații, 24 de complexe de apărare antiaeriană S-300 și Osa, precum și 48 de stații de radiolocație”, a precizat Konashenkov, ale cărui declarații au fost preluate de cotidianul Izvestia.

În afară de acestea, au fost doborâte șapte avioane militare, șapte elicoptere și nouă aparate de zbor fără pilot.

“Au fost distruse 87 de tancuri și alte mașini de luptă blindate, 28 de lansatoare multiple de proiectile reactive și 118 unități de tehnică militară specială. În același timp, Forțele Navale ale Federației Ruse au distrus opt vedete ale Marinei Militare ucrainene”, a spus Konashenkov.

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării a declarat că, în cursul nopții, forțele ruse au executat noi lovituri cu arme de mare precizie cu rază lungă de acțiune împotriva infrastructurii militare ucrainene. Au fost întrebuințate rachete de croazieră cu bazare navală și aeriană.

“Subliniez din nou că focul a fost efectuat numai asupra obiectivelor de infrastructură militară aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei. Este exclusă executarea de lovituri împotriva infrastructurii rezidențiale și sociale”, a concluzionat Igor Konashenkov.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Operația militară împotriva Ucrainei a fost declanșată în dimineața zilei de 24 februarie. Probabil că aceasta va continua până la înfrângerea completă a armatei ucrainene și distrugerea întregii infrastructuri militare a Ucrainei.

Specialiștii militari ruși estimează că, la fel ca și în cazul războiului cu Georgia din 2008, ostilitățile vor dura aproximativ cinci zile.

Trebuie remarcat faptul că rezistența opusă de trupele ucrainene este mai mare decât se așteptau reprezentanții ruși. Acest lucru a făcut ca și armata rusă să înregistreze pierderi semnificative.

Este de așteptat ca toate detaliile și cifrele exacte să fie prezentate de Ministerul rus al Apărării la încheierea ostilităților. Deocamdată, datele furnizate de partea rusă sunt destul de sărace, incluzând, în principiu, multe aspecte cu caracter general, fără să se facă referiri concrete la operațiunile desfășurate și la armamentele întrebuințate.

Sursa: iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s