Rusia neagă uciderea militarilor ucraineni pe Insula Șerpilor. Aceștia s-au predat și au fost aduși la Sevastopol

foto

Locțiitorul comandantului Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) pentru asigurare tehnico-materială, Mikhail Yasnikov, a declarat, pe 26.02.2022, că peste 80 de militari ucraineni, care s-au predat și au depus armele pe Insula Șerpilor, au sosit la Sevastopol.

“Astăzi, un grup de 82 de militari ucraineni au fost aduși la Sevastopol cu remorcherul de salvare Shakhter. Aceștia au depus armele pe Insula Șerpilor și au decis să se întoarcă la familiile lor”, a precizat Yasnikov, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit declarațiilor sale, care au fost preluate de agenția de presă Interfax,  marinarii FRMN au respectat decizia grănicerilor ucraineni. Pentru aceștia a fost creat un coridor sigur, pentru a se putea retrage din zona operațiunilor militare. După parcurgerea unor proceduri legale pe termen scurt și stabilirea legăturii cu partea ucraineană, cadrele militare aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei vor fi trimise acasă, cu autobuzul.  

Yasnikov a menționat că niciuna dintre persoanele care s-au predat nu a solicitat ajutor medical, însă, dacă va fi cazul, acesta va fi acordat. În plus, militarii ucraineni au primit rații de hrană uscată și apă îmbuteliată.

Pe 25 februarie, Ministerul rus al Apărării a informat că 82 de militari ucraineni s-au predat în mod voluntar unei subunități rusești, în raionul Insulei Șerpilor. Aceștia au dat declarații că refuză să participe la ostilități și vor să se întoarcă la familii. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În ultimele zile, în presa din toată lumea și pe rețelele de socializare, au apărut o serie de dezinformării și informații eronate, care sunt inevitabile într-o situație de conflict, caracterizată, de regulă, prin panică și haos.

Despre militarii ucraineni de pe Insula Șerpilor s-a spus că au murit eroic, refuzând să se predea. De asemenea, s-a afirmat că aceștia au fost decorați de președintele Ucrainei, post-mortem. Mai mult, s-a propus ca o stradă centrală din Kiev sau din Odesa să poarte numele “Apărătorii Insulei Șerpilor”.

Ministerul rus al Apărării a confirmat că a preluat controlul asupra Insulei Șerpilor și că, de pe o navă de luptă, s-au tras focuri de armă în direcția acesteia. Însă, focurile de avertisment au fost trase în zona stâncilor și nu a garnizoanei ucrainene.   

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s