Vladimir Putin a ordonat trecerea Forțelor de Descurajare într-un regim special de alertă, “din cauza declarațiilor agresive ale NATO”

1

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a ordonat, pe 27.02.2022, trecerea Forțelor de Descurajare ale armatei ruse într-un regim special de executare a serviciului de luptă.

“Oficiali de rang înalt din statele conducătoare ale NATO își permit să facă declarații agresive împotriva țării noastre. Prin urmare, ordon ministrului apărării și șefului Statului Major General să treacă Forțele de Descurajare într-un regim special de executare a serviciului de luptă”, a declarat Vladimir Putin, în timpul unei întâlniri cu Serghei Șoigu și Valeri Gherasimov.

Șeful statului rus a menționat faptul că statele occidentale întreprind acțiuni neprietenoase împotriva Rusiei și în sfera economică.

“Mă refer la sancțiuni nelegitime, pe care toată lumea le cunoaște bine”, a spus Vladimir Putin.

După cum se știe, pe 19 februarie, Forțele Armate ale Federației Ruse au executat un exercițiu planificat al Forțelor de Descurajare Strategică, cu lansări de rachete.

Reprezentanții Ministerului rus al Apărării au anunțat atunci că Forțele de Descurajare Strategică includ Forțele Strategice Ofensive și Forțele Strategice Defensive.

Forțele Nucleare Strategice, în compunerea cărora se află și Trupele de Rachete cu Destinație Strategică, reprezintă baza Forțelor Strategice Ofensive, echipată cu complexe de rachete balistice intercontinentale și rachete de croazieră cu bazare navală și aeriană. Forțele Strategice Ofensive includ, de asemenea, și Forțele Strategice Non-nucleare, ca și forțe cu dublă întrebuințare. Din acestea fac parte mari unități și unități dotate cu bombardiere strategice și cu rază lungă de acțiune, de submarine, nave de suprafață și ale Aviației navale, care sunt dotate cu arme convenționale de mare precizie.

Baza Forțelor Strategice Defensive este reprezentată de forțele luptătoare și mijloacele Apărării antirachetă și spațiale, între care se află Sistemul de avertizare timpurie asupra unui atac cu rachete, Sistemul pentru controlul spațiului cosmic, Apărarea antirachetă și Apărarea anti-cosmică. Din compunerea Forțelor Strategice Defensive fac parte, de asemenea, și o parte din forțele luptătoare și mijloacele Apărării antiaeriene.     

Comentariu remnmilitaryblog.com: Vladimir Putin nu a precizat la ce declarații agresive ale oficialilor NATO face referire.

Probabil că, măsura anunțată reprezintă o reacție la faptul că operația militară desfășurată împotriva Ucrainei nu merge așa cum s-a așteptat anterior. De asemenea, se pare că șeful statului rus este iritat de valul de sancțiuni economice impuse de statele occidentale, care, între altele, vizează și toată conducerea politico-militară a Federației Ruse.

Măsura anunțată de Vladimir Putin reprezintă o declarație de forță în fața Occidentului și va consta probabil în alertarea structurilor Forțelor de Descurajare Strategică. Acest lucru are în vedere, în primul rând, temperarea reacțiilor antirusești declanșate în urma intervenției militare împotriva Ucrainei.

Este puțin probabil însă ca această situație să se dezvolte într-un conflict cu SUA ori cu statele membre NATO.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s