În primele ore ale operației militare împotriva Ucrainei, rușii au distrus viitoarea bază navală a NATO de la Ochakov

1

Portalul topcor.ru a informat, pe 28.02.2022, că, în primele ore ale operațiunii speciale de denazificare și demilitarizare a Ucrainei, armata rusă a distrus una dintre facilitățile militare cheie, care, în viitor, urma să devină baza Forțelor Navale ale țărilor membre NATO. Marea Britanie, care și-a finanțat construcția, avea planuri speciale pentru aceasta.

Este vorba despre baza de la Ochakovo, de pe coasta Mării Negre. Această facilitate militară importantă din punctul de vedere al NATO s-a numărat printre țintele prioritare pentru Rusia, deoarece implementarea acestui proiect ar duce la o creștere a amenințării nu numai pentru Crimeea vecină, ci și pentru întreaga direcție strategică sud a Rusiei.

2

Fotografiile publicate pe Internet arată faptul că viitoarea bază a NATO a încetat complet să mai existe. Aceasta a fost lovită cu precizie și cu siguranță. Probabil, forțele Flotei ruse din Marea Neagră, precum și sistemele de rachete terestre Iskander-M au fost implicate în distrugerea obiectivului.

3

Anterior, Ministerul rus al Apărării a avertizat în repetate rânduri partea ucraineană că apariția infrastructurii Alianței Nord-Atlantice pe teritoriul Ucrainei este inacceptabilă și va avea consecințe.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În mod cu totul surprinzător, partea rusă nu a lovit, cel puțin până acum, Baza Navală principală a Forțelor Navale ale Ucrainei de la Odesa. Implicit, nici navele de luptă ucrainene nu au fost distruse.

Trebuie precizat faptul că Marina ucraineană nici nu mai dispune decât de un număr limitat de nave de luptă de mici dimensiuni. Majoritatea navelor de luptă ale Ucrainei s-au aflat la Sevastopol și au fost reținute de partea rusă în timpul evenimentelor din anul 2014.

Nava amiral a Forțelor Navale ale Ucrainei, fregata Hatman Sahaidachny era atunci plecată pe mare și a scăpat din mâinile rușilor. Se pare că acum aceasta a fost scufundată intenționat de militarii ucraineni, ca să nu fie capturată de partea rusă.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s