Reprezentanții militari ruși afirmă că au obținut supremația aeriană în Ucraina. Bombardierele Su-34 au intrat în luptă

foto

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general maior Igor Konashenkov, a anunțat, pe 28.02.2022, că Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au câștigat supremația aeriană pe întreg teritoriul Ucrainei. Astfel, în timpul zilei, au fost distruse opt sisteme de apărare antiaeriană Buk-M1, împreună cu stațiile de dirijare, precum și radarul unui sistem S-300. În același timp, patru avioane au fost distruse pe aerodromuri și un avion în aer.

Potrivit declarațiilor acestuia, de la începutul operațiunii militare, trupele ruse au lovit 1114 obiective ale infrastructurii militare, inclusiv 31 de puncte de comandă și un centru de comunicații, peste 300 de tancuri, mașini de luptă ale infanteriei și transportoare blindate, precum și 57 de lansatoare multiple de proiectile reactive.

După cum a menționat Konashenkov, “conducerea de la Kiev continuă să se ascundă în spatele civililor, naționaliștii ucraineni plasează echipamente militare în zone rezidențiale, iar bande de jefuitori operează în capitala Ucrainei”. Acesta a spus că civilii care au mai rămas în Kiev pot fi evacuați prin coridoare umanitare organizate în direcția Vasilkov. Trupele ruse nu împiedică acest lucru.

Igor Konashenkov a precizat că militarii ruși nu atacă ținte civile.

În ceea ce privește situația operațională, generalul Konashenkov a informat că avansul Miliției din Republica Populară Donețk (RPD) a făcut posibilă preluarea controlului asupra localităților Hvorostyanka, Sukhanovka, Artem și altele, în vederea blocării orașului Volnovakha. Trupele RPD au înaintat 19 kilometri.

În același timp, se pare că militarii ruși au preluat controlul asupra orașelor Enerhodar și Berdyansk din Regiunea Zaporozhye.

“Trupele ruse controlează teritoriul din jurul centralei nucleare din Zaporozhye”, a spus Igor Konashenkov. Această centrală nucleară este situată în Enerhodar și dispune de șase reactoare nucleare.

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării a subliniat că nivelul radiațiilor din apropierea centralei nucleare se încadrează în limitele admise.

Pe de altă parte, după ce s-a anunțat obținerea supremației aeriene în Ucraina, au intrat în luptă și bombardierele rusești Su-34. Acestea au fost observate pentru prima dată pe cer deasupra Regiunii Kharkov. Potrivit specialiștilor militari ruși, acestea vor ajuta la identificarea rapidă a coloanelor aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei și a batalioanelor naționaliste și la distrugerea acestora cu foc precis. În acest fel, este posibil ca operația desfășurată împotriva Ucrainei să avanseze mult mai rapid.

Bombardierele rusești de tip Su-34 și-au dovedit eficiența în Siria, lovind atât ținte staționare, cât și ținte aflate în mișcare. Sistemul optic de observare Sycamore al aeronavelor le permite acestora dirijarea ultra-precisă a muniției către ținte.

Surse: topwar.ru, topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s