Triada nucleară a Rusiei a fost activată. Deranjul a fost provocat de o declarație a ministrului de externe britanic

1

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a anunțat, pe 28.02.2022, că Trupele de Rachete cu Destinație Strategică, Flota de Nord și Flota din Oceanul Pacific, precum și Aviația cu rază lungă de acțiune au început să desfășoare serviciul de luptă în regim intensificat.

“Ministrul apărării al Federației Ruse, general de armată Serghei Șoigu, i-a raportat comandantului suprem al Forțelor Armate, Vladimir Putin, că, în conformitate cu ordinul său, schimburile de serviciu ale punctelor de conducere aparținând Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică, Flotei de Nord și Flotei din Oceanul Pacific, precum și Aviației cu rază lungă de acțiune au început să desfășoare serviciul de luptă în regim întărit”, au informat reprezentanții ministerului.

Cu o zi înainte, șeful statului a ordonat, în timpul unei întâlniri cu Serghei Șoigu și cu șeful Statului Major General al Forțelor Armate, general de armată Valeri Gherasimov, ca Forțele de Descurajare ale armatei ruse să fie trecute într-un regim special de executare a serviciului de luptă. El a motivat această măsură prin declarațiile agresive ale statelor occidentale.

Anterior, ministrul de externe britanic, Liz Truss, declarase că situația actuală ar putea escalada într-un conflict între Rusia și NATO.

Pe 21 februarie, ca răspuns la solicitările Republicilor Populare Donețk și Lugansk de a le recunoaște independența, Vladimir Putin a semnat decretele în acest sens, iar pe 24 februarie a anunțat începerea unei operațiuni militare speciale de demilitarizare și denazificare a Ucrainei.

Ministerul rus al Apărării a informat că nu au fost lovite ținte civile din Ucraina.

Surse: militarynews.ru, ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s