În apropiere de Odesa, Forțele Navale ale Rusiei au scufundat o vedetă militară ucraineană primită ca ajutor din SUA

1

Portalul rusesc tocor.ru a informat, pe 05.03.2022, că, în cadrul operației militare speciale de denazificare și demilitarizare a Ucrainei, pe 03 martie, Forțele Navale ale Federației Ruse au executat un atac asupra navelor rămase în compunerea Marinei ucrainene.

În urma atacului flotei ruse, a fost scufundată vedeta de patrulare R-190 Slavyansk, aflată în apropiere de Odesa. O parte a echipajului navei a fost salvat, în timp ce alți membri ai acestuia sunt dați dispăruți.

Trebuie menționat faptul că vedeta a fost inclusă în compunerea Forțelor Navale ale Ucrainei în luna noiembrie 2019. Aceasta este una din cele două vedete vechi americane de tip Island, care au fost transferate de SUA în Ucraina cu o lună mai devreme, sub formă de ajutor militar.

A doua vedetă a fost denumită R-191 Starobilsk, iar soarta ei este în prezent necunoscută.

Aceste vedete au fost repartizate Bazei Navale Sud (UM A2238), care este facilitatea militară principală a Forțelor Navale ale Ucrainei, situată în portul Odesa.

De asemenea, în aceeași zi, a fost confirmat faptul că nava amiral a Marinei ucrainene, fregata Hatman Sagaidachny, a fost inundată în portul Nikolaev. Partea ucraineană susține că nava a fost scufundată intenționat, astfel încât să nu fie capturată de ruși.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s