Nou bilanț al războiului: Rușii au distrus 90 de avioane și 59 de drone aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei

1

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 05.03.2022, că, de la începutul operației speciale din Ucraina, militarii ruși au distrus 90 de avioane, precum și peste 50 de drone ale forțelor ucrainene.

Concret, de la începutul confruntărilor, au fost distruse 69 de avioane la sol și 21 în aer, precum și 59 de drone. Pe 05 martie, apărarea antiaeriană rusă a distrus un elicopter Mi-8 al Forțelor Aeriene ale Ucrainei și o dronă Bayraktar TB2.

“Astăzi, au continuat atacurile asupra obiectivelor de infrastructură militară ale Ucrainei. Numai pe 05 martie au fost distruse: cinci stații de radiolocație, două complexe de apărare antiaeriană Buk-M1, patru avioane de vânătoare Su-27 (în cadrul luptelor aeriene din raionul Zhytomyr) și un avion Su-25 (în raionul Nezhyn). De asemenea, apărarea antiaeriană a distrus un elicopter Mi-8 al al Forțelor Aeriene ale Ucrainei și o dronă Bayraktar TB2”, a menționat reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general maior Igor Konashenkov, a cărui declarație a fost preluată de agenția de presă Tass.

După cum a precizat Konashenkov, în total, de la începutul operației militare speciale din Ucraina, au fost distruse 2119 obiective ale infrastructurii militare ucrainene. Între acestea se află 74 de puncte de conducere și centre de comunicații, 108 complexe de rachete antiaeriene S-300, Buk-M1 și Osa, precum și 68 de stații de radiolocație.

“Au fost distruse 748 de tancuri și alte mașini blindate, 76 de lansatoare multiple de proiectile reactive, 274 de instalații de artilerie și aruncătoare de mine și 532 de unități de tehnică militară specială”, a concluzionat Konashenkov.

Surse: tass.ru, vz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s